Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"We wilden het pand gewoon graag hebben en Mogelijk bood uitkomst"

Ze hadden het koopcontract getekend. Maar toen de bank zich terugtrok, stonden ondernemers Sander de Potter en Heinz Wagner met hun rug tegen de muur. “We stonden op het punt om het koopcontract te ontbinden en een flinke boete te betalen. Tot Mogelijk de oplossing bood.”

TrackJack maakt ritregistratiesystemen voor de zakelijke markt. De hardwaresystemen worden ingebouwd in auto’s, vrachtwagens, boten of scooters en geven informatie over het voertuig of vaartuig. Bijvoorbeeld waar het zich bevindt zodat je je spullen altijd terugvindt. Het laat zien welke ritten er gereden zijn en of die zakelijk of privé waren. Dat kan van belang zijn bij een auto van de zaak of zakelijk gereden kilometers. De software in de vorm van een app of portaal wordt ook geleverd door TrackJack, marktleider in de ritregistratiemarkt.

Geen wolkje aan de lucht

Het vrij jonge bedrijf dat in 2009 startte, ontwikkelt steeds nieuwe producten en koppelt informatie met steeds meer andere systemen, zoals de multitankkaart en het CRM-systeem Sales Force om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Sander de Potter legt uit dat TrackJack de hardwarekastjes zelf in voertuigen inbouwt. “Omdat we prijsleider zijn, is optimale efficiency van belang. Daarom laten we mensen liever naar onze locatie komen voor de inbouw. We waren op zoek naar een kleine loods met een voorterrein waar de inbouw kan worden gedaan en vonden een leuke hal in Schiebroek, vlakbij Bergschenhoek waar we nu zitten. In de buurt van vliegveld Rotterdam/Den Haag, een gebied waar je makkelijk en filevrij naartoe rijdt. Het pandje was van een aannemer die op dat terrein drie panden bezat, waarvan hij er een te koop aanbood. We konden het uit eigen middelen betalen en dachten dat de deal rond was, geen wolkje aan de lucht.”

Op het punt om af te haken

Het liep anders. De aannemer had de loods in onderpand gegeven bij de bank en mocht daarom niet zomaar splitsen. Hij trok zich terug, en ging kort daarna failliet. “Hij bood ons vervolgens alle panden heel scherp aan, een paar ton onder de WOZ-waarde. Dan ben ik ondernemer genoeg om er een invulling voor te zoeken. Na een verbouwing zouden we daar met TrackJack kunnen gaan zitten en een deel verhuren omdat het voor ons veel te groot is.” Compagnon Heinz Wagner vertelt dat ze verwachtten dat hun bank het wel zou willen financieren. “De panden waren scherp aangekocht met redelijk wat eigen geld en we wilden verbouwen en uitbouwen met eigen middelen. We deden de financieringsaanvraag bij onze bank. Dat duurde en duurde. Toen kregen we het antwoord dat ze eigenlijk geen vastgoed meer wilden financieren voor partijen die geen vastgoedbeleggers zijn. Ik hoor dit wel meer in mijn netwerk, de meeste banken trekken zich terug. We stonden op het punt om af te haken en de boeterente te betalen, het contract liep bijna af. Tot Mogelijk Vastgoedfinancieringen op ons pad kwam. We leverden het dossier aan bij Mogelijk en moesten binnen een week beslissen.”

Flexibiliteit

Sander ging naar Mogelijk voor een intake terwijl Heinz op vakantie was in Spanje, maar het was erop of eronder. Als het koopcontract afloopt, moet je afnemen of 10% boeterente betalen, dat was 52K. “Sander belde mij toen hij bij Mogelijk in gesprek was. Ik zat op het strand en ben maar even naar een rustig plekje gelopen. Mogelijk had vertrouwen in onze aanvraag en zette de financieringsaanbieding online. En het kwam goed. Ik stond er versteld van, binnen een week hadden ze het voor elkaar! Zo kan het dus kennelijk ook. De rente is wat hoger dan bij een handelsbank, maar we wilden het pand gewoon graag hebben. Er zijn ook mogelijkheden zoals vervroegd aflossen zonder boeterente. Die flexibiliteit is heel fijn.”

Doortastend

Van tevoren had Sander onderzocht wie er bij Mogelijk betrokken zijn. “Je wilt toch wel weten met welke partij je zakendoet. Toen zag ik een bekend gezicht: Annemieke Schoonderwoerd, zij is een van de partners van Mogelijk. Haar kwam ik 20 jaar geleden tegen toen ik nog een grafisch bedrijf had. Ik ken haar als een doortastende vrouw die altijd al wist waar ze mee bezig was. Ik heb haar nog even gebeld en gezegd dat we heel blij waren dat het zo fantastisch is gelopen. Zo zie je maar hoe de gevestigde orde het laat liggen. Mogelijk brengt twee markten bij elkaar, ondernemers die kansen zien en investeerders die een bestemming voor hun geld zoeken. Ik begrijp de kant van de investeerder ook heel goed. Je hebt geen gezeur met huurders die bellen dat de douchecabine lekt. Je haalt elke maand met zekerheid je geld op en hebt het eerste hypotheekrecht als het fout gaat. Je risico’s zijn heel laag en je hebt een mooi rendement. Als ik ooit aan die kant mag staan, denk ik dat ik Mogelijk weer opzoek.”