Wat gebeurt er als er meerdere investeerders een optie nemen op een investeringsaanbieding?

Wat gebeurt er als er meerdere investeerders een optie nemen op een investeringsaanbieding?

Investeerders in het netwerk van Mogelijk weten het als geen ander: elke dinsdag publiceert Mogelijk nieuwe investeringsaanbiedingen. Om 9 uur ’s morgens krijgen alle investeerders het actuele aanbod in de mail en vanaf 11 uur kunnen zij opties nemen en direct aanbiedingen claimen. “Elke dag gaan we na hoe we onze dienstverlening verder kunnen ontwikkelen en dat heeft geleid tot een kleine verbetering voor investeerders die opties nemen op investeringsaanbiedingen”, vertelt Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

“Sommige investeringsaanbiedingen zijn dusdanig gewild dat zich meerdere optanten melden. Opties behandelen we op volgorde van binnenkomst. De eerste die klikt is de eerste optant. De andere optanten zitten er op volgorde van reactietijd achter. Om de tweede en volgende optanten ook een goede kans te geven, houden we de optie voor de eerste optant 51 uur vast. Uiteraard houden met het aflopen van deze uren rekening met kantoortijden, weekenden en feestdagen. Degene die de eerste optie heeft, krijgt een mail waarin staat wanneer de optie verloopt. Is de optie in de gegeven tijd niet omgezet in een claim, dan zetten we de aanbieding door naar de volgende optant en begint het proces weer opnieuw”, legt Folkert uit.

Meerder investeerders een reële kans bieden

“Door dit zo te organiseren, kunnen we het tempo er voor de aanvrager goed inhouden en tegelijk meerdere investeerders de kans bieden een object om te zetten in een claim.
We zijn ontzettend trots op het vertrouwen dat steeds meer investeerders in het model van Mogelijk stellen. We signaleren een groeiende behoefte bij investeerders om hun kapitaal aan het werk te zetten. Tegelijk neemt ook het aantal financieringsaanvragen toe. Dat is heel mooi en uitdagend.”

Nieuwe ontwikkelingen

“Er zijn mooie ontwikkelingen gaande. Onlangs hebben we bijvoorbeeld de clubdeal geïntroduceerd. Met de clubdeal financieren maximaal 5 investeerders samen één object. Deze optie hebben we toegevoegd aan ons model omdat we steeds vaker financieringsaanvragen van boven de 1 miljoen euro krijgen. We weten dat kleinere leensommen over het algemeen sneller worden gefinancierd dan grote leensommen. Door de leensom op te delen, is het makkelijker om snelheid te kunnen blijven bieden. De clubdeal is een groot succes. Met dit soort toevoegingen en wijzigen zullen we ons model steeds verder ontwikkelen. Blijf ons volgen dus!”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogWat gebeurt er als er meerdere investeerders ee...