Uitdagingen en kansen in de vastgoedsector

Uitdagingen en kansen in de vastgoedsector

Hoewel de vastgoedmarkt uitdagingen kent, biedt de focus op efficiëntie, duurzaamheid en samenwerking met overheden kansen voor bouwbedrijven. Het is duidelijk dat de toekomst van de vastgoedsector afhankelijk is van een stabiel beleid en innovatieve oplossingen. In 2024 zullen deze elementen bepalend zijn voor het succes van vastgoedprojecten in Nederland.

In de podcast ‘Vastgoed Gezocht’ spraken vastgoedondernemer Maarten de Gruyter en Job Dura, voorzitter van het Raad van Bestuur bij Dura Vermeer groep, over de huidige stand van zaken in de vastgoedmarkt en de uitdagingen die voor hen liggen.

Explosieve prijsstijgingen en stagnerende nieuwbouw

Maarten en Job constateren dat de bouwmaterialen na de prijsexplosie in 2022 weliswaar goedkoper zijn geworden, maar dat nieuwbouwprojecten steeds meer stilvallen. Maarten: “De woningprijzen stijgen door een tekort aan woningen, maar helaas zien we het aantal bouwvergunningen dalen.” Hoe kijken grote bouwbedrijven, zoals Dura Vermeer, naar het bouwjaar 2024?

Uitdagingen en kansen in de vastgoedsector

Er zijn veel uitdagingen in de woningbouw, waaronder capaciteitsproblemen en de onzekerheid die voortkomt uit wisselend overheidsbeleid. Het is van belang om efficiënt bouwen. Dura biedt de capaciteit en kennis om overheden te ondersteunen bij vergunningsprocessen. Echter, het wisselende beleid en de onvoorspelbaarheid remmen de mogelijkheden af. “Wij hebben de ambitie om betaalbare woningen te ontwikkelen. Bouwkosten spelen daarbij een cruciale rol, efficiënt bouwen is essentieel. Wij streven naar duurzaamheid in woningbouw, met een verschuiving naar sociale en middel-dure huurwoningen. Maar bovenal is behoefte aan zekerheid en continuïteit om te kunnen investeren in bouwcapaciteit. Overheidsbeleid, renteontwikkelingen, dalende huizenprijzen, bouwgrondtekort en stikstof zijn uitdagingen voor de woningbouw in 2024”, aldus Job Dura.

Luister de aflevering

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogUitdagingen en kansen in de vastgoedsector