'Stapelen is goede manier om financiering toch rond te krijgen'

'Stapelen is goede manier om financiering toch rond te krijgen'

Miranda Landkroon, accountmanager Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Steeds vaker merken we bij Mogelijk dat ondernemers hun zakelijk vastgoed financieren via het zogeheten ‘stapelen’. Ze willen hun bedrijfspand kopen of herfinancieren en wij helpen deze ondernemers door ze te koppelen aan één van onze investeerders; u weet inmiddels hoe het model van Mogelijk werkt.

Maar, bij Mogelijk vragen we wel een aanzienlijk stuk eigen inbreng van de ondernemer. En dat geld heeft een ondernemer niet altijd helemaal direct beschikbaar. Dat hoeft echter het rond krijgen van de financiering niet in de weg te staan.

Crowdfunding geen probleem

Als het om een serieuze ondernemer gaat met een courant pand, is het voor ons en voor onze investeerders geen enkel probleem als de ondernemer het resterende bedrag elders laat financieren. Dan is hij zijn financiering dus aan het ‘stapelen’. Daarvoor zijn diverse partijen en manieren te bedenken. Crowdfunding is tegenwoordig een veelgebruikte methode die wordt ingezet. Mogelijk werkt met diverse marktpartijen samen die aanvullende financieringen verstrekken.

Lage aflossingsdruk

Lang niet altijd zijn ondernemers zich ervan bewust, dat ze via stapelen een op het oog lastige financiering toch rond kunnen krijgen, namelijk door een tweede of zelfs derde partij in te schakelen.
Doordat Mogelijk een lage aflossingsdruk hanteert, kan een eventuele aanvullende kortlopende financiering ernaast goed worden ingezet. Bij een kortlopende financiering dient vaak snel te worden afgelost. Onder aan de streep kan de financiering dan nog steeds goedkoper zijn dan een bancaire oplossing.

Horecapand in Kampen

Laatst hadden we nog een mooi voorbeeld bij de hand van een project, dat via stapelen kon worden gefinancierd. Het ging om een serieuze en ervaren horecaondernemer, die een prachtig pand in Kampen wilde kopen. Eén van onze investeerders verstrekte een hypotheek aan de ondernemer van € 185.000,-, maar toen was er nog een gat van € 187.500,-, voordat de financiering van het pand rond was. Dat deel droeg een andere marktpartij bij, zodat de ondernemer aan de slag kon met zijn accommodatie voor bruiloften en partijen. Dus dankzij het stapelen van financieringen uit meerdere bronnen lukte het de ondernemer zijn plannen te realiseren. En dat wij van Mogelijk dan één van de partijen zijn die aan dat welslagen een bijdrage hebben kunnen leveren, vinden we alleen maar mooi!

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlog'Stapelen is goede manier om financiering toch...