Nieuwbouwproject financieren? Ook dat kan bij Mogelijk!

Nieuwbouwproject financieren? Ook dat kan bij Mogelijk!

De vraag naar het financieren van nieuwbouwprojecten neemt bij Mogelijk toe. “Wij hebben veel ervaring in projectontwikkeling, we overzien de risico’s maar zien ook de kansen. Gezien de ontwikkelingen in de markt, is de groeiende belangstelling voor het financieren van nieuwbouwprojecten wel te verklaren”, aldus Maarten Rövekamp, mede-oprichter en partner van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Waar twee jaar geleden nog 23% van de vastgoedleningen van grootbanken in Nederland naar projecten in ontwikkeling ging, is dit nu nog maar 13%. Dat blijkt uit een onderzoek dat accountants- en advieskantoor KPMG. Het Financieel Dagblad publiceerde hier een artikel over.

Lange ervaring als projectontwikkelaar

“Mijn lange ervaring als projectontwikkelaar komt bij nieuwbouwprojecten goed van pas. Ik weet namelijk als geen ander waar de risico’s zitten. Binnen ons team is gedegen kennis van projectontwikkeling aanwezig. Net als bij een reguliere financieringsaanvraag, beoordelen we nieuwbouwprojecten aan de hand van een aantal vaste gegevens waaronder zaken als de ligging, bestemming, vergunning en de gewenste leensom. Als we enthousiast zijn over de plannen, dan maken we een investeringsaanbieding die we op dinsdagochtend publiceren onder onze investeerders. Zij kunnen de aanbieding direct claimen of een optie nemen.”

Bouwdepots

“Bij de financiering van nieuwbouwprojecten werken we bij Mogelijk met bouwdepots,” vervolgt Maarten. “Een deel van de leensom wordt bij het passeren bij de notaris direct vrijgegeven. Het restant wordt door de investeerder in depot gehouden. Hiervoor ontvangt de investeerder 2% rente op jaarbasis. Wij fungeren gedurende de bouw als intermediair bij de afhandeling van de aanvullende termijnfacturen. De vrijgegeven delen van de leensom worden direct rentedragend.”

Zekerheden voor de investeerder

“Natuurlijk bouwen we bij het financieren van nieuwbouwprojecten zekerheden in en stellen zo nodig aanvullende eisen aan ondernemer en aannemer. Zo kunnen we van een ondernemer bijvoorbeeld een aanvullende bankgarantie vragen. Ook komt het voor dat we garanties vragen over de financiële gegoedheid van de aannemer. En we gaan na of de aannemer is aangesloten bij een garantiefonds. Omdat we er zeker van willen zijn dat het hele traject correct verloopt, controleren wij voordat een betaling de deur uitgaat of de aannemer zijn werk wel volgens afspraak heeft gedaan. Natuurlijk krijgt de investeerder ook bij nieuwbouw het eerste recht op hypotheek. Het is mooi dat we ook in geval van nieuwbouw zowel ondernemers als investeerders kunnen samenbrengen.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogNieuwbouwproject financieren? Ook dat kan bij M...