"Mogelijk ziet wat ik zie en zoekt daar een financier bij"

"Mogelijk ziet wat ik zie en zoekt daar een financier bij"

Middenin het centrum van Wateringen staat een huis op een kavel van 1855 meter. Leo van den Berg, mede-oprichter van Smith Solar, kreeg de beschikking over dit object dat vlakbij zijn eigen woning ligt. “Daar moet je dan wel een financiering voor zien te vinden en dat leek onmogelijk”, ondervond Leo. Totdat hij op een bushokje zag staan: zolang het zakelijk vastgoed is, kan Mogelijk het financieren. Hij deed de quickscan en had drie dagen later een gesprek.

Kortlopende financiering

“Dat Mogelijk zo snel schakelt spreekt mij erg aan. Ze werken met een groep doorgewinterde specialisten en herkennen de potentie van een object. Zij zien wat ik zie en zoeken daar een financier bij; heel prettig om te ervaren. Op de site van Mogelijk konden financiers een optie nemen op een kortlopende financiering voor maximaal een half jaar. Binnen die periode moet het object verkocht zijn.”

Kavel splitsen

Naast het project dat Leo nu ontwikkelt, is hij ondernemer. Na meer dan twintig jaar procesautomatisering in tuinbouw koos Leo in 2011 voor de toen sterk opkomende solarmarkt. “Samen met een vertrouwde relatie uit de tuinbouwtechniek ben ik zonnepanelen gaan verkopen en twee jaar later is daarvoor Smith Solar BV voor particulieren en bedrijven opgericht. In de beginperiode werkte ik ook nog voor Jeugdwerk Nederland als mentor en woonbegeleider voor jongvolwassenen, tot ik het allemaal niet meer kon combineren. Er moest een plan bedacht worden voor het object dat achterstallig onderhoud heeft. Modernisering zou rond de € 200.000 kosten en omdat ik geen langlopende financiering wil aangaan, besloot ik de kavel na aankoop te splitsen. Het huis met 550 meter grond wordt verkocht en op de kavel van 1300 meter die ik overhoud, lopen nu mijn geiten en kippen en staat een kas van 64 m2 met allerlei soorten Westlandse tafeldruiven. Er is genoeg ruimte over om er over tien jaar woningbouw op te plegen. Dat kan in alle rust nu de financiering is geregeld; Mogelijk zag meteen de kansen.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlog"Mogelijk ziet wat ik zie en zoekt daar een fin...