Investeren of beleggen? Ontdek het verschil bij Mogelijk

Investeren of beleggen? Ontdek het verschil bij Mogelijk

Bij Mogelijk kunnen ondernemers hun zakelijke hypotheek afsluiten. Deze zakelijke hypotheek wordt gefinancierd met privaat geld van beleggers en investeerders. Wat is het verschil tussen beleggen en investeren? Manager vermogensopbouw en Fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans: “Bij ons gebruiken we de term 'investeren' voor de actieve rol die u als participant inneemt. Aan de andere kant hebben we 'beleggen', waarbij Mogelijk meer de regie heeft en zorgt voor een gespreide portefeuille. U kunt uw vermogen opbouwen, zonder dat u er omkijken naar heeft.”

Investeer direct in de zakelijke hypotheek van een ondernemer
Een van de opties voor vermogensopbouw bij Mogelijk is direct investeren in de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Hierbij bent u direct betrokken bij de financiering van het bedrijfspand. U krijgt het recht van eerste hypotheek en de hypotheekakte komt op uw naam. Miranda licht toe: “Direct investeren geeft u de mogelijkheid om zelf te kiezen in welk object u wilt investeren. Elke dinsdag publiceren wij ons actuele aanbod op de site en kunt u zelf kijken wat het best bij u past. U heeft dus de regie en beslist zelf.”

Beleg in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds
Wilt u vermogen opbouwen en kiest u voor volledige ontzorging en een grote spreiding? Dan is beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds een optie. Meerdere beleggers leggen geld in waarmee meerdere objecten van ondernemers worden gefinancierd. U zet uw belegging voor een langere periode vast en heeft er geen omkijken meer naar. Uw naam staat niet op de akte, maar het fonds heeft het recht van eerste hypotheek. Miranda legt uit: “Beleggen in ons fonds biedt een zorgeloze route voor wie wil profiteren van vermogensopbouw zonder inspanningen.”

Investeren of beleggen, wat kiest u?
De keuze tussen investeren en beleggen hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, betrokkenheidsniveau en financiële doelen. “We hebben heel veel participanten die voor beide opties kiezen. Zo bent u de ene keer investeerder en de andere keer belegger. Dat kan natuurlijk allemaal.”

Nieuwsgierig? Kom naar een van onze kennissessies of volg onze webinar
Benieuwd naar de wereld van investeren en beleggen bij Mogelijk? U kunt aansluiten bij een van onze kennissessies bij ons op kantoor in Breukelen, of online ons webinar volgen over vermogensopbouw. Welke route u ook kiest, wij staan met plezier voor u klaar.

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogInvesteren of beleggen? Ontdek het verschil bij...