Investeren met zekerheid

Investeren met zekerheid

“Dagelijks spreken wij investeerders die aangeven een luxeprobleem te hebben. Hun hele leven hard gewerkt, zaak verkocht en nu...?”. Aan het woord is Annemieke Schoonderwoerd, partner bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Welke mogelijkheden heb je als je kapitaal hebt opgebouwd en een rendement zoekt? Sparen en obligaties leveren niets meer op. Beleggen in aandelen, kan natuurlijk, maar dat kan risicovol zijn. En beleggen in vastgoed is een optie, maar het rendement staat onder druk door de huidige vastgoedprijzen. Schoonderwoerd: “Ook moet je er maar net zin in hebben om gebeld te worden door je huurder dat de kraan lekt of de ketel het niet doet.”

Investeren in zakelijke hypotheken

“De lage rente en de hoge vastgoedprijzen, maken dat investeerders zoeken naar andere manieren om hun geld te laten renderen. Eén van de alternatieven is investeren in zakelijke hypotheken. Dat betekent dat je als investeerder de zakelijke hypotheek aan een ondernemer verstrekt. Het model van Mogelijk voorziet hierin. Bij Mogelijk financiert een private investeerder het zakelijke pand van een ondernemer. Daarvoor krijgt de investeerder een rendement van 4,5 tot 5,25% per jaar. Het eerste recht van hypotheek komt op naam van de investeerder en het vastgoed vormt het onderpand. Het eerste recht van hypotheek is een zeer sterk recht en kan worden ingeroepen als de ondernemer niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. De vordering van de investeerder gaat altijd voor op eventuele andere vorderingen, ook op die van de Belastingdienst”, legt Schoonderwoerd uit.

Eén-op-één financiering

In het geval van Mogelijk gaat het om één-op-één financiering. Schoonderwoerd: “Dat is anders dan alternatieve financieringsmodellen zoals ‘crowdfunding’, waar per definitie veel kleine investeerders worden gebundeld voor het verstrekken van één lening. Daardoor heb je als individuele investeerder minder grip.”

Consolideren

“Veel van onze investeerders zijn oud-ondernemers die hun bedrijf hebben verkocht. Zij willen hun vermogen consolideren op basis van een net rendement en niet afhankelijk zijn van andere partijen en belangen. Daarop is ons hele model gestoeld. Het is een mooi alternatief voor beleggen in aandelen of vastgoed”, besluit Schoonderwoerd.

Kenmerken van investeren in zakelijke hypotheken

 • Vastgoed als onderpand
 • Eerste recht van hypotheek één-op-één op naam van de investeerder
 • Investering snel weer liquide te maken

“Voor investeerders die consolideren belangrijker vinden dan maximaal rendement, is investeren in zakelijke hypotheken een goed alternatief”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

 • Boetevrij aflossen
 • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
 • Snelle realisatie
 • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

 • 6% - 7,75% rendement per jaar
 • Eerste recht van hypotheek
 • Eigen inbreng van de debiteur
 • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogInvesteren met zekerheid