Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Ik weet niet goed waar ik met mijn geld heen moet."

Annemieke Schoonderwoerd, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Ook luxeproblemen zijn vaak best lastig. Je beschikt over vermogen en je bent uit op kapitaalbehoud. De fase in je leven vraagt om consolideren en je wilt (of kunt) je geen grote verliezen permitteren. Je bent als ondernemer succesvol in je eigen vak. Wat doe je dan?

Meer dan 20 miljoen

Begin september meldde zich een geïnteresseerde investeerder bij ons. Hij had over ons gelezen en de website gecheckt. “Ik zit met een luxeprobleem”, zo gaf hij besmuikt toe. Hij had zijn bedrijf deze zomer verkocht en inmiddels de beschikking over een aanzienlijk vermogen. “Ik weet niet goed waar ik met mijn geld heen moet.” Een herkenbaar vraagstuk waarvoor investeerders bij ons een oplossing hebben gevonden. Inmiddels is voor meer dan 20 miljoen euro aan zakelijke hypotheken bij Mogelijk tot stand gebracht. Investeerders zijn uiterst tevreden met hun rendement, de ondernemers die geld lenen zijn blij met de aankoop of herfinanciering van hun onroerend goed.

Volatiliteit

In obligaties stappen levert nul procent rendement op, sparen minder dan 1%. Vastgoed kopen is een optie, maar het bruto aanvangsrendement van 7% wordt veelal in de loop van de tijd een reëel rendement van 4% door de total cost of ownership. Je moet er maar tijd en zin in hebben om aan de slag te gaan met huurders, huurachterstanden en lekkende kranen. Bovendien is het ook wel makkelijk als je een beetje kennis hebt van vastgoed, voordat je er fors in investeert. Vaststaat dat geïnvesteerd vermogen in vastgoed niet één, twee, drie weer liquide is. En dat moet je maar passen. Blijft over de beurs. Maar waarin ga je dan beleggen? In de Midkap, de AEX of ga je naar Japan? Kun je omgaan met de volatiliteit van een aandelenbeurs? En wat als je aandelen morgen plots 50% minder waard zijn?

Stabiele investering

De investeerder die na het eerste telefoontje bij ons op de koffie kwam, konden wij positief informeren. Wij lieten hem de financieringen zien die inmiddels zijn gerealiseerd. Ons model biedt een stevige rente tot wel 6%. Heb je behoefte aan liquiditeit, dan kan de hypotheekakte worden gecedeerd en kan de investeerder binnen korte termijn weer liquide zijn. De kostenstructuur is buitengewoon transparant bij Mogelijk. Je betaalt bemiddelingskosten bij aanvang en een fee van 1% als je cedeert, c.q. als je vroegtijdig de overeenkomst overdraagt. Om te borgen dat je stipt iedere maand rente- en aflossingsbetalingen ontvangt, houden wij maandelijks 0,5% in. Maar dan ben je ook echt zeker van de betalingen, wij nemen het debiteurenrisico op de maandelijkse betaling van rente en aflossing over. Als de geldlener niet betaalt dan doen wij dat. Investeren in zakelijke hypotheken is een stabiele investering van vermogen. De waarde van de panden waarin wordt geïnvesteerd, is immers altijd fors hoger dan het bedrag dat er door de investeerder wordt gefinancierd. Dit komt doordat de geldlener zelf ook een substantiële bijdrage moet leveren.

Verhuurd appartement

Inmiddels kan ik melden dat de potentiële investeerder die twee weken geleden op de koffie kwam, afgelopen dinsdag heeft ingeschreven op een van de informatiememoranda die wij wekelijks verspreiden. Hij kreeg, net als al onze investeerders, vorige week een e-mail met daarin het meest actuele aanbod. Zijn keuze viel op een verhuurd appartement met een waarde van € 210.000,- en een loan to value van 60%. Hij investeert via een hypothecaire akte € 125.000,- en ontvangt 6% rente.In een periode van 20 jaar wordt 50% van de koopsom afgelost via maandelijkse betalingen. Gistermiddag kreeg ik een telefoontje van hem. “Ik denk dat ik nog een paar van deze investeringen ga doen”, zo luidde zijn opgewekte boodschap. Nou, daar word ik blij van!