Herfinanciering vastgoedportefeuille gunstig door scherpe rente

Herfinanciering vastgoedportefeuille gunstig door scherpe rente

Grond kopen en oude panden transformeren tot woningen of een appartementencomplex, dat is waarmee projectontwikkelaar Bouhuisen Groep zich volop bezighoudt. “Het werkterrein van het bedrijf is de provincie Zuid-Holland, met de nadruk op Goeree-Overflakkee”, vertelt Alexander Bouhuisen. “Daarnaast heb ik een portefeuille met beleggingswoningen. Onze adviseur George Engel attendeerde mij op herfinanciering via Mogelijk.”

Mogelijk denkt mee, daar heb je wat aan

Het gevolg was dat Bouhuisen Groep vier verhuurde woonhuizen voor herfinanciering onderbracht bij Mogelijk. “De aktes zijn inmiddels gepasseerd. Voor een vijfde pand ligt er een offerte. Een groot voordeel van Mogelijk is de snelheid, dat werkt heel plezierig. Ik krijg bijna dagelijks aanbiedingen en dan heb je een partij nodig die snel kan schakelen. Voor financiering van huurpanden is Mogelijk een heel goede partij. Je moet wel een deel eigen geld hebben, maar dat vind ik alleen maar gezond. Ik kan ondernemers en vastgoedbeleggers zeker aanraden een keer kennis te maken. Mogelijk denkt mee, daar heb je wat aan.”

Lening gebaseerd op waarde van het huurpand

Intermediair George Engel van Vrijzathe Financiële Dienstverlening zette Alexander Bouhuisen op het spoor van Mogelijk. “Alexander is opgegroeid in vastgoedbeleggingen en is sterk als projectontwikkelaar. Daarnaast houdt hij als privébelegging een aantal panden aan die hij verhuurt. Hij investeert in appartementen die hij koopt, opknapt en verhuurt”, legt George uit. “Op basis van de waarde van het pand en de huurprijs kan vrij eenvoudig een gedegen lening worden verkregen: De Verhuurhypotheek. Mogelijk biedt daarbij een relatief lage rente.”

Overwaarde biedt zekerheid

George werkt veel met Mogelijk. “Zij bieden een heel duidelijk product en heldere criteria waarop een aanvraag beoordeeld wordt. Een bedrijfspand waarop een mkb'er al jaren aflost, heeft een forse overwaarde. Banken willen in deze coronatijd niet herfinancieren, ook al is de dekking enorm; zij kijken naar wat je verdient en naar de risico's in de huidige markt. Mogelijk baseert zich op de overwaarde en de zekerheden en verleent financieringen tussen de 50 en 60% van de waarde van het pand. Dat biedt de ondernemer ruimte om kansen voor de toekomst.”

Oplossingen vinden voor ondernemers

Met zijn brede bancaire kennis, opgebouwd bij zakelijke banken, startte George zijn eigen bedrijf, maar vijf jaar later ging het mis door de kredietcrisis in 2008. “Mijn omzet daalde naar nul omdat de banken niks meer wilden financieren. Door mijn bedrijfsactiviteiten om te gooien en mkb’ers en beleggers te begeleiden bij financieringen, ben ik de crisis doorgekomen. Mijn positieve en negatieve ervaringen gebruik ik nu ook om ondernemers, die het door welke omstandigheid dan ook lastig hebben, te helpen oplossingen te vinden via stichting MKBDoorgaan, opgezet in Flevoland in 2014. MKBDoorgaan heeft een groot netwerk van bedrijven die hulp bieden. Mogelijk is een jaar geleden aangesloten. Mogelijk biedt juist vanwege haar werkwijze de mogelijkheid om bijvoorbeeld op basis van de overwaarde in het vastgoed, nieuwe investeringen te doen waarmee de ondernemer uit diens (tijdelijke) problemen kan komen. Het advies van Stichting MKBDoorgaan aan ondernemers die met hun exploitatie onder druk staan is gratis.”

Op tijd naar financieringskansen kijken

“De toegevoegde waarde van een intermediair vind ik nu groter dan toen ik begon, omdat er zoveel veranderd is”, vindt George. “Ik houd constant in de gaten welke partijen beschikbaar zijn en wat hun voorwaarden zijn, want die wisselen sneller dan bij standaard banken. Wie overweegt zakelijk vastgoed te kopen, raad ik aan in een vroeg stadium naar financieringskansen te kijken. Er is niks zo frustrerend als na de koop geen financiering rondkrijgen. In de beginfase zijn plannen nog aan te passen.”

Huurprijs berekenen?

Weet u nog niet precies wat de waarde is van het vastgoed en vraagt u zich af wat een reële huurwaarde kan zijn voor het pand, inclusief WWS punten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een property-scan aan. De informatie heeft u vervolgens binnen vijf minuten in uw mailbox.

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogHerfinanciering vastgoedportefeuille gunstig do...