Fondsbeleggen of één-op-één investeren in zakelijke hypotheken; wat past het best bij mij?

Fondsbeleggen of één-op-één investeren in zakelijke hypotheken; wat past het best bij mij?

“Fondsbeleggen of één-op-één investeren in zakelijke hypotheken; wat past het best bij mij? Sinds de introductie van het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, krijgen we deze vraag veelvuldig. Beide investeringsopties bieden een stabiel rendement geborgd met zekerheid van het eerste recht van hypotheek, maar er zijn wel degelijk verschillen”, legt Maarten Rövekamp uit. Hij is een van de oprichters van Mogelijk.

“Ons model is heel eenvoudig: Mogelijk financiert vastgoed van ondernemend Nederland. Private investeerders uit ons netwerk financieren de zakelijke hypotheek van ondernemers. Het financieren van de zakelijke hypotheek van ondernemers kan nu op twee manieren: één-op-één of door geld in te leggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Het Mogelijk Zakelijke Hypothekenfonds is nieuw. Met dit fonds boren we enerzijds een nieuw deel van de markt aan voor het financieren van kwalitatief vastgoed met de wat hogere leensommen (richtlijn vanaf € 500.000,-). Anderzijds bieden we met het fonds investeerders meer spreiding, grotere volumes en nog meer gemak. Daarnaast kent het fonds geen instapkosten.”

Eén-op-één financiering: actieve investeerders

“Investeerders die één-op-één de zakelijke hypotheek van een ondernemer financieren zitten zelf direct aan het stuur van de financiering. Ze vinden het prettig om precies te weten waar ze in investeren. Zij krijgen elke dinsdag ons actuele financieringsaanbod met informatie over het object en de ondernemer, ze kunnen elke dinsdag vanaf 11 uur ’s morgens financieringsaanbiedingen claimen of opties nemen. De hypotheekakte komt één-op-één op naam van de investeerder en daarmee krijgt hij of zij het eerste recht van hypotheek. De rechten en plichten van de lening- en hypotheekakte zijn bovendien voor de investeerder eenvoudig overdraagbaar wat het geheel flexibel maakt. Met een aantrekkelijk rendement is deze investeringsoptie zeer geschikt voor investeerders die zelf stevig aan het roer willen zitten. Zij volgen ons actueel aanbod actief en vinden het interessant zich te verdiepen in de te financieren panden.”

Fondsbeleggen: maximale ontzorging en gemak

Beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds past bij beleggers die maximale zekerheid willen zonder daar tijd aan te hoeven besteden. In het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds leggen beleggers geld in waarmee meerdere zakelijke hypotheken aan ondernemers in Nederland worden verstrekt. Het fonds heeft het eerste recht van hypotheek. Voor beleggers die zoeken naar spreiding, gemak en een stabiel rendement, is het fonds heel geschikt. Beleggen kan vanaf € 100.000,- en deze inleg staat voor 3 jaar vast. We werken met een vastgestelde datum waarop we de registratie voor we het fonds sluiten, in dit geval is dat op 25 mei 2022. Dus wilt u beleggen in het fonds, registreert u zich dan voor 25 mei 2022. Vanaf het moment dat uw geld op de rekening van het fonds staat, gaat het direct renderen. Het geprognoticeerde rendement bedraagt 4,5% per jaar”.

Eén-op-één financiering

 • 4,5 - 5,25% rendement

 • Investeren vanaf € 50.000,-

 • Maandelijkse uitbetaling rente en aflossing

 • Kies zelf welk pand u financiert

 • Geld op ieder moment liquide te maken

 • Eerste recht van hypotheek op uw naam

 

Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds

 • Geprognoticeerd rendement van 6,5% 

 • Investeren vanaf € 100.000,-

 • Overwinst potentie aan het einde van de looptijd

 • Spreiding en diversiteit aan vastgoed

 • Stabiel rendement met looptijd van 5 jaar vast

 • Eerste recht van hypotheek op gehele portefeuille op naam van het Fonds

Combinatie en spreiding

“Interessant om te zien is dat een flink aantal van onze huidige investeerders die één-op-één investeren ook beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Zij vinden de combinatie en de spreidingsmogelijkheden prettig. Met de introductie van het fonds hebben we een nieuw evenwicht tot stand weten te brengen tussen vraag naar en aanbod van kapitaal. En dat is waar wij als Mogelijk continu naar zoeken en op door ontwikkelen”, besluit Maarten. 

Wilt u meer weten over investeren bij Mogelijk? Wij bellen graag met u om de details te bespreken.

Bel mij terug Direct registreren voor het fonds

 

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

 • Boetevrij aflossen
 • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
 • Snelle realisatie
 • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

 • 6% - 7,75% rendement per jaar
 • Eerste recht van hypotheek
 • Eigen inbreng van de debiteur
 • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogFondsbeleggen of één-op-één investeren in zakel...