Een passief inkomen met garageboxen

Een passief inkomen met garageboxen

Voor een tweede huis, een bedrijfshal of een recreatiewoning aan de kust ben je al snel anderhalf tot zes ton kwijt. Maar er is voor beleggers ook een instapmodel. De vraag van deze week: loont het om je geld te steken in een garagebox? John van Schagen en Maarten de Gruyter spreken hierover met Erwin Fleer, directeur van Boxx Opslag, met 16 locaties in de Randstad een snelgroeiende speler op de markt.

Nederland telt steeds meer opslagboxen en garage-units. “Er is veel vraag naar opslag om tijdelijk spullen in een beveiligde omgeving te kunnen onderbrengen, bijvoorbeeld vanwege een scheiding of een overlijden” legt Erwin uit. “Als je een garagebox wil verhuren, levert dat voor een unit van 10 kubieke meter in Amsterdam ongeveer 90 euro per vier weken op. Het verhuren van opslagruimte is dus een steady inkomstenbron waar je weinig voor hoeft te doen.”

Luister de podcast

 

Met weinig geld in vastgoed beleggen


Boxx Opslag maakt gebruik van de buitenruimte om opslagboxen te plaatsen, die vervolgens aan beleggers worden verkocht. Ook is het mogelijk obligaties te kopen, waarmee je een rendement van 8,75% rente kunt halen. Het is dus mogelijk om ook met weinig geld in vastgoed te beleggen. Garageboxen worden veelal door beleggers zelf gekocht. “Garageboxen zijn zeker in de grote steden zeer gewild, want het is een prima investering. De gemiddelde garage levert 200 euro op, wat op jaarbasis neerkomt op 8% bruto rendement.”

Sandra Aagenborg is met haar man enige tijd geleden begonnen garageboxen te kopen en te verhuren. “Als je met weinig geld wilt investeren in vastgoed is dit een laagdrempelig product. Bij de verhuur ervan heb je geen last van huurbescherming, je hebt weinig onderhoud en het levert een interessant rendement op. Daarnaast is de waardestijging gemiddeld tussen de 3% en 5%. Wij zijn erin geslaagd om door garageboxen te verhuren een fijn passief inkomen te genereren.”

Hypotheek?


In principe is het mogelijk om middels een hypotheek een garagebox te kopen, maar volgens Erwin is beleggen met geleend geld sowieso een dom idee. Daar is niet iedereen het mee eens. Maarten merkt op dat banken superconservatief zijn in het vaststellen van het risicoprofiel, en pas tot financiering overgaan als het risico laag is. Dan is de hefboomwerking juist voor de kleinere particuliere belegger ontzettend interessant, waardoor het mogelijk is met weinig geld toch te beleggen in vastgoed.

Verhuurhypotheek van Mogelijk

Bent u op zoek naar financiering voor een garagebox of ander beleggingspand? Mogelijk hanteert een zeer scherpe rente. Lees hier alles over de mogelijkheden en de actuele rentetarieven.

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6,0% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogEen passief inkomen met garageboxen