De grens van 1 miljard euro aan financieringen: "Het succes vieren en dan weer dóór"

De grens van 1 miljard euro aan financieringen: "Het succes vieren en dan weer dóór"

Mogelijk passeerde deze week de mijlpaal van 1 miljard euro aan verstrekte zakelijke hypotheken. “Reden tot feest, maar zeker geen reden om het rustiger aan te doen”, lacht Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk. “We gaan in volle vaart verder.”

Mogelijk stapte in 2016 in de ruimte die ontstaan was voor MKB-vastgoedfinancieringen dat was ontstaan omdat grootbanken na de financiële crisis terughoudender waren geworden. “Als nieuwe fintech-organisatie heb je je te bewijzen”, weet Folkert. “Gelukkig wisten ondernemers, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers met vastgoedambities ons snel te vinden, net als investeerders die de financiering wilden verlenen.”

Spectaculaire groei

De groei die volgde, is spectaculair. “Mogelijk begon met de drie oprichters en een paar medewerkers, nu werken er meer dan 100 mensen en zijn er inmiddels bijna 4.500 objecten gefinancierd”, aldus Folkert. “Een jaar geleden stond de teller op een half miljard, een jaar later hebben we dit bedrag weten te verdubbelen. Ik ben ontzettend trots op ons team en het vertrouwen van onze klanten. Ondanks de sterke groei ervaren onze klanten nog steeds de persoonlijke benadering, de flexibiliteit en de snelheid waarmee we de zaken realiseren.”

Zakelijke financieringen

“Ondernemers, vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars weten voor hun zakelijke financieringen de weg naar ons te vinden”, vervolgt Folkert. “En dat snap ik wel; we handelen snel, denken mee in oplossingen en bieden ook nog eens aantrekkelijke voorwaarden. Dat is waar ondernemers mee geholpen zijn. Ondernemers die financiering zoeken voor hun vastgoed raad ik dan ook van harte aan de quickscan in te vullen om snel te ontdekken wat er mogelijk is.”

Onze investeerders

Bij Mogelijk draait het daarnaast ook om de investeerders die hun vermogen graag zien renderen met de zekerheid van het vastgoed als onderpand. “Ook aan die kant is er een groei geweest. Niet alleen in aantal, maar ook in diversiteit aan investeerders. In ons netwerk zien we institutionele partijen, family offices en private investeerders. Dat komt omdat we goed luisteren naar de behoeften in de markt en daarop inspelen. De introductie van het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds dit jaar is daar een uitstekend voorbeeld van.”

Op naar het volgend miljard

Wie denkt dat Mogelijk nu achterover gaat leunen om rustig te genieten van het behaalde resultaat, heeft het mis. “We staan natuurlijk wel stil bij dit bijzondere moment. We vieren graag onze successen bij Mogelijk. En dan gaan we direct weer dóór met plannen voor de toekomst. We blijven werken aan vernieuwende oplossingen voor ondernemers, vastgoedbeleggers, investeerders en intermediairs. Dankzij onze slimme technologische oplossingen met eigen ontwikkelde IT-applicaties en onze gedegen kennis van vastgoed en de financiële markt, blijven we flexibel meebewegen met de ontwikkelingen en de behoeften in de markt. Ik denk dat het volgende miljard al met een jaar een feit is.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogDe grens van 1 miljard euro aan financieringen:...