De clubdeal - net zo eenvoudig als 1-op-1 financieren, maar dan groter

De clubdeal - net zo eenvoudig als 1-op-1 financieren, maar dan groter

Accountmanager Miranda Landkroon – Wiegmans is een van de ‘oud-gedienden’ van Mogelijk , voor zover je daarvan kunt spreken bij een bedrijf dat 5 jaar bestaat. Zij zag het bedrijf groeien. “We zijn begonnen met een heel simpel concept: 1-op-1 financiering van zakelijk vastgoed door vermogende private investeerders,” vertelt ze. “Met een eenvoudig afsluitproces, zekerheden voor de investeerder en gemak in administratie.” Nu de markt gewend is aan dit concept, ziet Mogelijk behoefte aan andere producten ontstaan; zoals de clubdeal. “Dat gaan we dan natuurlijk regelen, want we werken graag naar de ‘ja’. Maar wél met behoud van de kracht van Mogelijk: snel, eenvoudig en zeker.”

De clubdeal: oplossing voor grotere aanvragen

“We merkten dat er een toenemende vraag bij ondernemers is voor hogere financieringen. Tegelijk is onze poule investeerders sterk aan het groeien, er komen nog iedere dag nieuwe investeerders bij. Hieruit ontstond de clubdeal. Daarbij wordt de leensom in gelijke delen van minimaal € 100.000,- opgedeeld en kunnen meerdere investeerders een participatie claimen. Zo zorgen we dat ondernemers snel hun financiering vinden en er genoeg aanbod is voor onze investeerders.”

Graag samen instappen

Ook aan de kant van de investeerders bleek behoefte aan een dergelijke constructie. “We werden soms benaderd door investeerders die een project graag met een vriend of kennis wilden oppakken. Sommigen vinden het vooral leuk om iets samen te ondernemen, anderen zien er vooral een kans in om een groot vermogen te spreiden over meerdere projecten”, weet Miranda.

Zelfde zekerheden

“Het mooie van een clubdeal is dat je als investeerder niets inlevert op de zekerheden die je van Mogelijk gewend bent”, vervolgt Miranda. “Je krijgt samen met de andere participanten het eerste hypotheekrecht. Ook de routing van aanbieden op het platform, claimen van de investering en afsluiten van de acte is precies zoals bij de 1-op-1 financiering. Met hetzelfde gemak en dezelfde snelheid.” Op het investeerdersplatform staat vermeld of het om een clubdeal gaat. Er staat bij wat de grootte van een participatie is en hoeveel participanten er maximaal kunnen deelnemen. “En wil je als investeerder tóch het hele object financieren, dan claim je gewoon alle participaties. Geen enkel probleem!”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogDe clubdeal - net zo eenvoudig als 1-op-1 finan...