Clubdeal: gezamenlijk investeren tot 2 miljoen

Clubdeal: gezamenlijk investeren tot 2 miljoen

“Steeds vaker krijgen wij financieringsaanvragen van boven de 1 miljoen euro. We willen aan deze aanvragen tegemoet kunnen komen en tegelijk snelheid van handelen voor de aanvrager behouden. Daarom hebben we de clubdeal geïntroduceerd. Met de clubdeal financieren maximaal 5 investeerders samen één object”, vertelt Pablo de Loor, mede-oprichter en partner van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Afhankelijk van het aantal investeerders, wordt de totale leensom opgedeeld in maximaal 5 delen. De investeerder kiest zelf hoeveel delen hij of zij wil financieren. Het is dus ook mogelijk om meerdere delen te financieren.

Grote leensommen opdelen

“We hebben ervoor gekozen de clubdeal toe te voegen aan ons model omdat we weten dat kleinere leensommen over het algemeen sneller worden gefinancierd dan grote leensommen. Tegelijk groeit de vraag naar grotere leensommen. Door de leensom op te delen, is het makkelijker om snelheid te kunnen blijven bieden”, aldus Pablo.

Zekerheden voor investeerders

“De clubdeal werkt hetzelfde als de reguliere financieringen”, vervolgt Pablo. “Wekelijks ontvangen investeerders uit ons netwerk per e-mail het actuele nieuwe aanbod. Bij het aanbod vermelden we of het om een clubdeal gaat. Investeerders hebben, met hun inlogcode, toegang tot het online portal van Mogelijk waar zij het informatiememorandum van financieringsaanbiedingen kunnen bekijken en investeringen kunnen claimen. Wordt de clubdeal geclaimd, dan ontvangt de investeerder een uitnodiging van de notaris om de akte te passeren. In de akte staan de namen van de andere investeerders. Alle zekerheden die wij bieden aan investeerders zijn op de clubdeal van toepassing. Zo krijgen de investeerders voor de delen die zij financieren het eerste hypotheekrecht. Daarbij neemt Mogelijk in geval de aanvrager niet aan zijn verplichtingen kan voldoen het debiteurenrisico over.”

Eerste clubdeals gerealiseerd

“Met deze stap kunnen we aanvragers met een financieringsbehoefte boven de 1 miljoen ook goed financieren. Inmiddels hebben we al meerdere clubdeals aangeboden en die zijn vlot opgenomen door onze investeerders. Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Bij Mogelijk blijven we continu inspelen op de vraag in de markt. Het samenbrengen van de behoefte van zowel investeerders als aanvragers is wat wij elke dag met ontzettend veel plezier doen.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogClubdeal: gezamenlijk investeren tot 2 miljoen