Een financiering voor uw bedrijfs-, horeca- of winkelpand of agrarisch vastgoed

Zakelijke hypotheek afsluiten?

Bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen sluit u uw zakelijke hypotheek af voor onder andere uw bedrijfspand, uw recreatiewoning voor de verhuur, uw horecapand of commercieel vastgoed. Zolang het zakelijk vastgoed is, kunnen wij het financieren. Met een hoog aflossingsvrij gedeelte houdt u uw maandlasten laag en u kunt altijd geheel of gedeeltelijk extra aflossen. Dit geeft u maximale flexibiliteit.

Financieren jullie mijn object? Doe de quickscan 

De zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Dit geldt voor bedrijfspanden, winkels, kantoren, horecapanden, agrarische grond, project of transformatiepanden.

Doe de quickscanIk wil eerst meer weten

Zakelijke hypotheek berekenen

Aantal gefinancierde objecten:
Bezoekers op de site: actieve bezoekers
Totaal gefinancierd: € 
De voordelen van de zakelijke hypotheek bij Mogelijk

Mogelijk staat dicht bij u als ondernemer. Wij regelen een financiering met een minimum aan gedoe. Een quickscan geeft u al duidelijkheid over de mogelijkheden. Pas wanneer het vastgoed financierbaar blijkt, vragen we u om meer informatie. Wij vinden de waarde van het onderpand belangrijker dan uw jaarrekening. Daarnaast is de aflossing relatief gezien laag én u kunt altijd boetevrij aflossen.

Tussentijds extra boetevrij aflossen
Tussentijds extra boetevrij aflossen
Looptijden van 6 maanden tot 20 jaar
Looptijden van 6 maanden tot 20 jaar
Van harte welkom met en zonder intermediair
Van harte welkom met en zonder intermediair
Aantrekkelijke voorwaarden
Aantrekkelijke voorwaarden

Een zakelijke hypotheek vraagt u aan bij Mogelijk

Bij Mogelijk zetten we elke dag alles op alles om onze klanten blij te maken. Alles binnen ons bedrijf is gericht op transparantie en gemak. Vastgoed zit in ons DNA. Wij financieren elk type zakelijk vastgoed; van grote stad tot kleine kern. Wij vinden dat iedere ondernemer een eerlijke kans verdient op een vastgoedfinanciering.

Uw pand vormt ons uitgangspunt

Dagelijks zit ons team van vastgoedspecialisten klaar voor het beoordelen van uw pand. Zij kijken naar onder meer de zakelijkheid, de courantheid, de ligging, de waarde ten opzichte van de gewenste leensom, de kwaliteit en de alternatieve aanwendbaarheid van het object. Bij Mogelijk is de waarde van uw pand belangrijker dan uw jaarrekening.

Zakelijke Hypotheek
Zakelijke Hypotheek
De route naar een zakelijke hypotheek
 • Quickscan Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.
 • Uitsluitsel haalbaarheid U hoort of wij uw object kunnen financieren.
 • Persoonlijk gesprek en offerte We ontvangen u op kantoor, u krijgt de offerte die u indien gewenst direct kunt tekenen.
 • Publicatie financieringsaanvraag op website Mogelijk Elke dinsdag om 9.00 uur zitten investeerders klaar om uw pand te financieren.
 • Eén investeerder gaat u financieren De notaris maakt de stukken op, u krijgt een uitnodiging om de akte te tekenen.
 • Gefeliciteerd! De financiering is een feit. U kunt door met ondernemen!

Ondernemers financieren hun vastgoed met een zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek is een lening waarmee u als ondernemer commercieel vastgoed kunt aankopen of herfinancieren. Heeft u een winkelpand, kantoor, horecapand of werkplaats op het oog en kunt u minimaal 15% eigen geld inbrengen? Dan is financiering van zakelijk vastgoed in de meeste gevallen haalbaar. Mogelijk financiert commercieel vastgoed in het hele land, zowel in grote steden als in kleine dorpen. De waarde van het pand is belangrijker dan uw jaarrekening.

Gunstige voorwaarden van onze zakelijke hypotheek

Een aanvraag voor een zakelijke hypotheek gaat bij ons snel en gemakkelijk, met of zonder intermediair. Bovendien verstrekken wij financiering voor vastgoed tegen zeer gunstige voorwaarden. U kunt kiezen tussen een lange of een korte looptijd, een groot deel is aflossingsvrij en wilt u toch tussentijds aflossen, dan doen wij daar niet moeilijk over.

Zolang het zakelijk vastgoed is, kunnen wij het financieren

Mogelijk financiert alle soorten zakelijk vastgoed. Voor ondernemers die een bedrijfspand nodig hebben. En voor vastgoedondernemers die commercieel vastgoed of woningen/appartementen willen verhuren aan derden. We financieren onder andere:

 • Bedrijfspanden
 • Kantoren
 • Winkels
 • Recreatiewoningen voor de verhuur
 • Horeca
 • Supermarkten
 • Woningen/appartementen voor de verhuur
 • Agrarische grond

Een zakelijke hypotheek voor nieuwbouw en transformaties

Heeft u plannen voor nieuwbouw, verbouw of transformatie van zakelijk vastgoed? Ook dan kunt u bij Mogelijk terecht. Met een zakelijke hypotheek vanuit een bouwdepot krijgt u financiering op maat. Gaat u na de (ver)bouw verkopen, dan past een kortlopende lening bij u. Mogelijk verstrekt leningen met looptijden van 3 maanden tot 30 jaar.

Herfinanciering

Bent u al in bezit van een pand, maar heeft u liquide middelen nodig voor uw onderneming of voor verbouw of verduurzaming van het pand? Denk dan eens aan herfinanciering van uw pand of vastgoedportefeuille. Zo komt eventuele overwaarde vrij en krijgt u mogelijk gunstigere voorwaarden op uw vastgoedfinanciering.

Uniek financieringsmodel: uw winkelpand gefinancierd door netwerk aan investeerders

Mogelijk brengt de behoeften van ondernemers samen met de wensen van investeerders in een uniek financieringsmodel. Uw aanvraag voor financiering van commercieel vastgoed zoals een winkelpand leggen we voor aan ons netwerk aan private investeerders. Een van hen financiert 1-op-1 uw winkelpand terwijl Mogelijk alles zakelijk en juridisch tot in de puntjes regelt.

Veelgestelde vragen
Wat is een zakelijke hypotheek?

De zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren vanaf € 50.000,-. Dit geldt voor bedrijfspanden, winkels, kantoren, horecapanden, agrarische grond, project of transformatiepanden.

Hoe lang duurt de aanvraag van een zakelijke hypotheek bij Mogelijk?

De gemiddelde doorlooptijd bij Mogelijk van moment van aanvraag tot acceptatie door een investeerder bedraagt 1 tot 2 weken. De aanvraag start met een quickscan via onze site. Op basis daarvan hoort de ondernemer welke leensom haalbaar is op het te financieren pand. Daarna bekijken we de meeste recente jaarrekening, IB-aangifte en WOZ-beschikking en nodigen we de ondernemer uit voor een kennismakingsgesprek. Verloopt de kennismaking voor beide partijen positief, dan brengen we direct een offerte uit. De inhoud van de offerte wordt meteen tijdens het gesprek doorgenomen. Na ondertekening van de offerte stellen we een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en de aanvrager. Iedere dinsdag om 9 uur worden de financieringsaanvragen gepubliceerd op onze website,  waarna één van onze investeerders kan aangeven of hij wil financieren.

Hoe werkt het aanvragen van een zakelijke hypotheek?

De snelste route naar een zakelijke hypotheek is het aanvragen van een quickscan. Mogelijk doet een korte beoordeling op het te financieren vastgoed. Gekeken wordt onder andere naar kwaliteit, alternatieve aanwendbaarheid, ligging, zakelijkheid en de waarde van de leensom in verhouding tot de waarde van het object. De aanvrager hoort of en welke leensom haalbaar is op het te financieren object. Dit gebeurt per e-mail. 

Er zijn drie antwoordmogelijkheden die de aanvrager via de mail ontvangt:

 • Optie 1: Ja, de gevraagde leensom is haalbaar.
 • Optie 2: Ja, mits.. dit betekent dat we positief zijn over het vastgoed, mits de gevraagde leensom wordt aangepast (verlaagd). 
 • Optie 3: Nee, Mogelijk wijst de aanvraag af.

Is er sprake van een haalbare leensom, dan ontvangt de aanvrager direct een mail met het verzoek stukken aan te leveren zoals de meeste recente jaarrekening, IB-aangifte en WOZ-beschikking.

Mogelijk beoordeelt de financiële positie van de aanvrager. We nodigen de aanvrager uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit is een vast onderdeel van ons offertetraject, we vinden het belangrijk om de aanvrager te kennen en uit te leggen wie Mogelijk is. Verloopt deze kennismaking voor beide partijen positief, dan brengt Mogelijk direct een offerte uit. De inhoud van de offerte wordt meteen tijdens het gesprek doorgenomen. Na ondertekening van de offerte stellen we een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en de aanvrager. 

Iedere dinsdag om 9 uur worden nieuwe informatiememoranda gepubliceerd op de website van Mogelijk zodat het netwerk van investeerders hier kennis van kunnen nemen. Investeerders kunnen vanaf 11 uur direct via de website een investeringsaanbieding claimen. Als dit gebeurt, dan wordt er een afspraak ingepland bij de notaris waarna de akte zal passeren.

Wat zijn de kosten voor de aanvrager?

Indien de hypotheek tot stand komt brengt Mogelijk Vastgoedfinancieringen eenmalig 2,95% afsluitprovisie in rekening over de leensom, met een minimum van € 2.250,-. Hierop is geen BTW van toepassing. De afsluitprovisie wordt voldaan via de notaris bij het passeren van de hypotheekakte.
Daarnaast worden maandelijks administratiekosten in rekening gebracht. Dit bedraagt 0,375% excl. BTW op jaarbasis over de initiële leensom. De administratiekosten worden maandelijks geïncasseerd door onze betaalinstelling Stichting derdengelden GoCredible, tegelijkertijd met de betaling van rente en aflossing. De administratiekosten worden jaarlijkst geindexeerd, conform het CPI alle bestedingen. 

Is financiering van bestaande- en nieuwbouw mogelijk?

Het financieringsmodel dat Mogelijk hanteert, is nadrukkelijk bedoeld voor zakelijk onroerend goed. De financiering van een eigen woning is niet toegestaan. Ondernemers die bestaand onroerend goed willen aankopen, kunnen bij Mogelijk terecht. Maar ook als het een nieuwbouwproject betreft, is het een mogelijkheid om via het model van Mogelijk te financieren. 

Binnen het team van Mogelijk is gedegen kennis van projectontwikkeling aanwezig. Als aanvragen voor financieringen van nieuwbouwprojecten een positieve beoordeling van Mogelijk krijgen, dan worden deze financieringsaanbiedingen aan de investeerders aangeboden. De depotbetalingen die veelal tijdens nieuwbouwprojecten worden verlangd, worden ingecalculeerd en meegefinancierd

Welke informatie moet ik als aanvrager aan Mogelijk verstrekken?

Mogelijk ontvangt ter behandeling van de aanvraag en opstelling van het informatiememorandum alle relevante gegevens van de aanvrager van een lening waaronder de informatie van het te financieren vastgoed, eventuele huurovereenkomsten, de meest recente IB-aangifte, jaarrekening, legitimatie en uittreksel KvK.

Bij de totstandkoming van de Geldleenovereenkomst/ hypotheekakte zal de notaris uw legitimatiebewijs verwerken en een kadastraal onderzoek uitvoeren naar de overige hypotheken en eventuele beperkingen.

Wat is de rente over een zakelijke hypotheek?

De rente over een zakelijke hypotheek is afhankelijk van factoren als de gewenste leensom t.o.v. de marktwaarde en de courantheid van het pand. Na invoer van de quickscan ontvangt u binnen 2 werkdagen een voorlopige offerte met rentetarief.

Kan ik een zakelijke hypotheek afsluiten voor het verduurzamen van mijn bedrijfsruimte?

Zeker. Voor het verduurzamen van uw zakelijk onroerend goed bieden wij u graag een geschikte financiering aan, zodat uw bedrijfspand zowel nu als in de toekomst bij uw bedrijfsvoering past.

Kom ik als startende ondernemer in aanmerking voor een zakelijke hypotheek?

Bent u startende ondernemer en beschikt u nog niet over de benodigde jaarcijfers waar traditionele financiers om vragen? Ook dan kunt u bij Mogelijk terecht voor een zakelijke hypotheek om zo een bedrijfspand aan te kopen. Dankzij de inleg van 15% van de marktwaarde en het onderpand als basis voor de financiering houden wij het risico voor onze investeerders klein en de opties voor u als startende ondernemer groot.

HomeZakelijke hypotheek