Uw bedrijfspand financieren
Een passende hypotheek voor uw bedrijfspand

Bent u ondernemer en zoekt u naar mogelijkheden om uw bedrijfspand te financieren? Dan bent u bij Mogelijk aan het juiste adres! Mogelijk verstrekt hypotheken vanaf € 50.000,- voor bedrijfspanden zoals kantoorpanden, winkelspanden en horeca. Of het nu gaat om de aankoop, verbouwing of herfinanciering van een pand. Dankzij lange looptijd en een groot aflossingsvrij gedeelte, blijven uw maandlasten laag. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hypotheek bedrijfspand

Uw bedrijfspand financieren kan bij Mogelijk eenvoudig en snel. Ontdek de voordelen van een bedrijfspandhypotheek. 

 • Tussentijds extra boetevrij aflossen
 • Looptijd van 3 maanden tot 30 jaar
 • Met of zonder intermediair af te sluiten
 • Aantrekkelijke voorwaarden

Doe de quickscan

Aantal gefinancierde objecten:
Bezoekers op de site: actieve bezoekers
Totaal gefinancierd: € 

Ondernemers sluiten een bedrijfspand hypotheek af via Mogelijk

Bent u een ondernemer en heeft u een bedrijfspand op het oog dat u wilt laten financieren? Mogelijk maakt een bedrijfspand kopen voor u als ondernemer haalbaar. Wij verstrekken bedrijfspand hypotheken vanaf € 50.000,-. Met een zakelijke hypotheek voor bedrijfsmatig onroerend goed financiert u tot 85% van de waarde van het pand. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. Dat geeft u als ondernemer maximale flexibiliteit. 

Uw bedrijfspand financieren met een geschikte hypotheek

Heeft u een bedrijfspand op het oog om aan te kopen of bent u in bezit van een pand en zoekt u mogelijkheden tot herfinanciering van uw bedrijfspand? Mogelijk biedt hypotheken voor bestaande bedrijfspanden, nieuwbouw of transformatieprojecten. Met looptijden van 3 maanden tot 30 jaar is er altijd een geschikte financiering voor uw bedrijfspand te vinden. Ook startende ondernemers kunnen bij ons terecht. Altijd tegen gunstige voorwaarden en met maximale flexibiliteit van boetevrij tussentijds aflossen.

Uw pand vormt ons uitgangspunt

Dagelijks zit ons team van vastgoedspecialisten klaar voor het beoordelen van uw pand. Zij kijken naar onder meer de zakelijkheid, de courantheid, de ligging, de waarde ten opzichte van de gewenste leensom, de kwaliteit en de alternatieve aanwendbaarheid van het object. Bij Mogelijk is de waarde van uw pand belangrijker dan uw jaarrekening.

Doe de quickscan

Hypotheek bedrijfspand berekenen

Wat u moet weten over de hypotheek voor uw bedrijfspand

Looptijd

De standaard looptijd van een hypotheek voor uw bedrijfspand is 10 jaar. Maar afhankelijk van uw wensen, plannen en behoeften kan dit ook korter of langer, variërend van 3 maanden tot 30 jaar.

Kosten 

Houd bij een bedrijfspand hypotheek rekening met eenmalige kosten als afsluitprovisie, notariskosten en de kosten voor een taxatierapport. Daarnaast betaalt u maandelijks rente en aflossing en brengt Mogelijk 0,375% administratiekosten in rekening. 

Welke panden kan ik financieren met een bedrijfspand hypotheek?

Mogelijk biedt hypotheken voor bestaande bedrijfspanden, nieuwbouw of transformatieprojecten. U kunt een bedrijfspand financiering aanvragen voor commercieel vastgoed, zoals: 

 • Kantoorpanden
 • Winkelpanden
 • Horecapanden
 • Bedrijfspanden
 • Recreatiewoningen
 • Agrarische grond

Welke gegevens heb ik nodig voor de aanvraag van de bedrijfspand hypotheek?

Voor het aanvragen van een hypotheek voor een zakelijk pand hebben we enkele gegevens nodig. Denk aan de waarde van het pand, de locatie en de hoogte van de gewenste financiering. Op basis van de gegevens en de eigen inleg wordt de financiering voor het bedrijfspand berekend. 

Eigen inbreng

De waarde van het bedrijfspand is voor Mogelijk leidend voor het vaststellen van de leensom. Het object vormt immers het onderpand. Om het risico voor investeerders én voor u als ondernemer te beperken, financieren we maximaal 85% van de marktwaarde van het pand. Afhankelijk van het type object kan dit ook lager zijn. Hou er dus rekening mee dat u minimaal 15% eigen inbreng moet leveren. Bijvoorbeeld eigen vermogen of een via een achtergestelde lening van een andere financier. 

Hoe verloopt de financiering van uw bedrijfspand?
 • Quickscan Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.
 • Uitsluitsel haalbaarheid U hoort of wij uw object kunnen financieren.
 • Persoonlijk gesprek en offerte We ontvangen u op kantoor, u krijgt de offerte die u indien gewenst direct kunt tekenen.
 • Publicatie financieringsaanvraag op website Mogelijk Elke dinsdag om 9.00 uur zitten investeerders klaar om uw pand te financieren.
 • Eén investeerder gaat u financieren De notaris maakt de stukken op, u krijgt een uitnodiging om de akte te tekenen.
 • Gefeliciteerd! De financiering is een feit. U kunt door met ondernemen!
Tussentijds extra boetevrij aflossen
Tussentijds extra boetevrij aflossen
Looptijden van 6 maanden tot 20 jaar
Looptijden van 6 maanden tot 20 jaar
Van harte welkom met en zonder intermediair
Van harte welkom met en zonder intermediair
Aantrekkelijke voorwaarden
Aantrekkelijke voorwaarden

Uniek financieringsmodel: uw bedrijfspand hypotheek gefinancierd door netwerk aan investeerders

Mogelijk brengt de behoeften van ondernemers samen met de wensen van investeerders in een uniek financieringsmodel. Uw aanvraag voor financiering van een kantoorpand, winkelpand, horecapand of ander bedrijfspand leggen we voor aan ons netwerk aan private investeerders. Een van hen financiert één-op-één uw bedrijfspand terwijl Mogelijk alles zakelijk en juridisch tot in de puntjes regelt. Uiteraard wil de investeerder enige zekerheid. Hij/zij krijgt eerste recht van hypotheek, u tekent in privé mee en de leensom bedraagt nooit meer dan 85% van de marktwaarde van het pand. 

Met of zonder intermediair

U bent van harte welkom met uw financieel adviseur, maar een financiering voor zakelijk vastgoed kan ook zonder intermediair gerealiseerd worden. Door de snelle realisatie en de mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen, geniet u als ondernemer van maximale flexibiliteit. 

Ook een geschikte financiering voor nieuwbouw of transformatie

Wilt u een bedrijfspand laten bouwen dat voorziet in alle wensen van u als ondernemer? Nieuw te bouwen zakelijk vastgoed en transformatieprojecten zijn net als bestaand bedrijfsmatig onroerend goed te financieren via Mogelijk. Het is belangrijk om de waarde van het te bouwen bedrijfspand in kaart te brengen. Als de eigen inbreng van de ondernemer voldoende is en het een courant pand betreft, staat bijna niets een succesvolle financiering in de weg. 

Direct uw bedrijfspand financiering berekenen

Wilt u weten wat de maximale hoogte van de bedrijfspand hypotheek is? Doe direct de online quickscan om uw mogelijkheden in kaart te brengen. Voor de quickscan dient u de adresgegevens, marktwaarde en de gewenste leensom in te vullen. Daarnaast kunt u direct de maandlasten van uw hypotheek bedrijfspand berekenen. Binnen twee werkdagen laten we u de haalbaarheid van de gewenste leensom weten. 

Doe de quikscan

Veelgestelde vragen
Kan ik mijn bedrijfspand ook laten herfinancieren bij Mogelijk?

Naast financiering van bedrijfsmatig vastgoed kunt u bij Mogelijk ook terecht voor de herfinanciering van uw bedrijfspand. Herfinanciering biedt financiële kansen, zoals een lagere rente als gevolg van een lagere LTV of het liquide maken van overwaarde in het pand. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Hoeveel btw betaal ik over de aankoop van een bedrijfspand?

U bent btw verschuldigd bij de overdracht van een nieuw bedrijfspand. Hiervoor geldt het een btw-tarief van 21% bij nieuwe bedrijfspanden. Voor bestaande panden is geen omzetbelasting verschuldigd, maar wordt wel 10,4% overdrachtsbelasting geheven.  

Kan ik een bedrijfspand financiering aanvragen zonder eigen geld?

Voor de financiering van een bedrijfspand vragen wij een minimale inbreng van 15%  aan eigen gelden van de totale leensom. Uiteraard mag dat ook geld zijn van andere geldschieters, zoals zakenpartners, familie of vrienden of van de verkoper die een deel van de verkoopprijs als lening laat uitstaan. Dit zijn dan per definitie wel achtergestelde leningen. Aan de hand van uw online quickscan maken wij een voorlopige offerte waarin de hoogte van de gevraagde eigen inbreng wordt vastgesteld.

Kan ik een bedrijfspand hypotheek voor een nieuw te bouwen pand aanvragen?

Naast bestaande bedrijfspanden zijn nieuw te bouwen bedrijfspanden te financieren bij Mogelijk. Als de eigen inbreng van de ondernemer voldoende is en het een courant pand betreft, staat bijna niets een succesvolle financiering in de weg.

Kan ik ook een bedrijfspand met woning financieren?

Een bedrijfswoning hypotheek is bedoeld voor ondernemers die graag bij hun bedrijfspand willen wonen. Een hypotheek voor een woon-werkpand is af te sluiten voor; 

 • Bedrijfswoning boven uw winkelpand
 • Bedrijfswoning op uw boerderij/agrarische grond
 • Bedrijfswoning op een bedrijventerrein
 • Bedrijfswoningen binnen een (bedrijfs)pand
 • Kleinschalige en professioneel beheerde arbeidswoningen

Met de bedrijfswoning hypotheek financiert u de aankoop van panden met een gemengde bestemming; zogeheten woon-werkpanden.

Bij woon-werkpanden is het van belang hoe de totale ruimte bouwkundig en kadastraal is verdeeld. Dit is van invloed op de de financiering van het pand. Hebben zowel het woongedeelte als het bedrijfsgedeelte een eigen ingang en eigen voorzieningen? Dan is er sprake van een bouwkundige splitsing met twee aparte eenheden die los van elkaar te financieren zijn. U kunt uw bedrijfspand dan bij Mogelijk financieren en uw bedrijfswoning dan bij een reguliere bank.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een bedrijfspand hypotheek?

Wij vragen een minimale eigen inleg van 15% over de totale leensom van het te financieren bedrijfspand. Afhankelijk van factoren, zoals de ligging en de Loan-To-Value, kan de benodigde eigen inleg hoger zijn. Aan de hand van een quickscan kunnen wij nagaan of de gewenste leensom voor u haalbaar is.

Wat is de maximale hoogte van een bedrijfspand hypotheek bij Mogelijk?

Wij financieren bedrijfspanden vanaf €50.000 en tot €10.000.000. De totale hoogte van de hypotheek voor een bedrijfspand is afhankelijk van een aantal factoren. U kunt online een quickscan uitvoeren, waarbij u de marktwaarde, locatie en eigen inbreng dient in te vullen. Bij een bedrijfspand hypotheek financieren wij maximaal 85% van de marktwaarde van het zakelijke pand. 

Na het invullen van de quickscan ziet u direct de maandlasten van uw bedrijfspand financiering. Binnen twee werkdagen geven we u meer duidelijkheid over de haalbaarheid van uw financieringsaanvraag. Een hypotheek afsluiten is bij ons snel gerealiseerd. Zo kunt u door met ondernemen.

Kan ik een bedrijfspand hypotheek afsluiten voor het verduurzamen van mijn bedrijfsruimte?

Zeker. Voor het verduurzamen van uw bedrijfspand bieden wij u graag een geschikte financiering aan, zodat uw bedrijfsmatige vastgoed zowel nu als in de toekomst bij uw bedrijfsvoering past.

Kom ik als startende ondernemer in aanmerking voor een bedrijfspand hypotheek?

Bent u startende ondernemer en beschikt u nog niet over de benodigde jaarcijfers waar traditionele financierders om vragen? Mogelijk biedt ook voor startende ondernemers een financiering aan. Dankzij de inleg van 15% van de marktwaarde en het onderpand als basis voor de financiering houden wij het risico voor onze investeerders klein en de opties voor u als startende ondernemer groot. 

HomeHypotheek bedrijfspand