'Bank verwees ons door naar Mogelijk voor financiering'

Ondernemer aan het woord
Hans Nijhof
Hans Nijhof

Gastblog ondernemer Hans Nijhof (Compact Wonen Vastgoed)

Het pand waar wij huurden, kwam te koop. Wij waren zeer geïnteresseerd in de aankoop van dit kantoor- en bedrijfspand. Doordat het pand voor zestig procent was verhuurd aan derden, past dit niet in de structuur van onze bank. Het was onze eigen bank die ons verwees naar Mogelijk voor een financiering. Uiteindelijk hebben we daar de zakelijke hypotheek afgesloten. Het was binnen een week geregeld.

Wij zijn als Compact Wonen Vastgoed specialist in het transformeren van kantoorpanden naar woningen. Als bouwtechnisch bedrijf hebben we alles in huis om dit snel voor onze opdrachtgevers te realiseren.

Toen de verhuurder aangaf het pand binnenkort te willen verkopen, hebben we een afweging gemaakt. Blijven huren of gaan we kopen? Kopen is veruit het aantrekkelijkste als ondernemer. Het rendement op je vermogen is dan goed, terwijl je er anders voortdurend mee aan het schuiven bent en maandelijks huur betaalt.

Geld lenen zonder bank

Bij zo’n aankoop is haast geboden. Wil je kunnen kopen, dan moet je snel je zaakjes in orde hebben, anders ben je te laat. Bij onze bank past onze aanvraag eenvoudig weg niet in hun structuur. Toen adviseerden ze ons om eens naar het model van Mogelijk Vastgoedfinancieringen te kijken. Geld lenen voor een vastgoedfinanciering zonder dat er een bank aan te pas komt, was voor ons nieuw. Al snel zaten we in Breukelen bij Mogelijk op kantoor voor een afspraak met Pablo de Loor en Miranda Landkroon. Het werd ons duidelijk dat de waarde en courantheid van het pand belangrijker was dan cijfers uit het verleden. Het feit dat een aanzienlijk deel van het pand was verhuurd, bleek ook geen sta in de weg. We gingen met een goed gevoel weg.

Snel schakelen

Toen het pand een maand later daadwerkelijk op de markt kwam, konden we snel schakelen. We stuurden onze stukken naar Mogelijk en binnen een week was de financiering een feit. Toen Mogelijk op dinsdag de e-mail stuurde naar investeerders met het actuele aanbod van panden, bleek dezelfde dag al een investeerder gevonden voor ons pand. Dat noem ik nou snel schakelen!

Boetevrij aflossen

Ik zie een paar belangrijke voordelen bij de financiering via Mogelijk. Heel aantrekkelijk is de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Als we willen en de financiële middelen zijn beschikbaar, kunnen we het hele bedrag eventueel in één keer aflossen. En zonder kosten. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we nu in staat zijn geweest om het pand aan te kopen. Dit alles weegt zeker op tegen het feit dat we misschien een iets hogere rente en fee betalen dan bij een financiële instelling. Voor ons geldt: als Mogelijk er niet was geweest, dan was het niet gelukt om ons pand te financieren!

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Lees ook:
Ondernemer aan het woord

Hier zit ik met ondernemers aan tafel

Toen ik op de website van Mogelijk kwam, zag ik het direct: 'Dit is het wel!' Bankvrij vastgoed financieren, het werd me direct duidelijk. Je weet wat het kost als ondernemer en de investeerder weet wat hij verdient. Het is een model waarmee je als MKB'er echt verder komt.

Lees verder
Marry Kwekel
Marry Kwekel
Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeErvaringen'Bank verwees ons door naar Mogelijk voor finan...

Mogen we nog even uw aandacht?

We willen u graag het volgende aanbieden: