Technologie in de vastgoedsector

Technologie in de vastgoedsector

Bouw en vastgoed staan niet te boek als de meest innovatieve sectoren. Toch zijn er steeds meer technologische toepassingen die op termijn een groot verschil kunnen maken. De vraag van deze week is: met welke technologieën kunnen vastgoedondernemers vandaag nog aan de slag? Maarten Bouwhuis en co-host Maarten de Gruyter zoeken naar een antwoord met Wouter Truffino, initiatiefnemer van Holland PropTech & ConTech.

Luister de hele podcast

 

Property Technology & Construction Technology is een platform voor bedrijven die de bouw- en vastgoedsector willen innoveren met nieuwe technologie, digitalisering, innovatie en duurzaamheid. Inmiddels zijn 80 corporate bedrijven aangesloten, en worden er zo’n 120 oplossingen aangeboden door startups, scale-ups en grote technologische bedrijven als Microsoft.

Amazon als voorbeeld

Als voorbeeld voor innovatie in de vastgoedsector wijst Wouter op GAFA. “GAFA staat voor Google, Apple, Facebook en Amazon, grote technologiereuzen die nu ook de vastgoedwereld binnenkomen. Amazon is heel slim begonnen met het overnemen van de deurbel Ring. Hierdoor kunnen ze niet alleen hun pakketjes bij de voordeur afleveren, maar nu ook achter de voordeur komen. Ze werken nauw samen met ontwikkelaars om slimme oplossingen te realiseren: huizen worden voorzien van sensoren, alarminstallaties en Alexa als sprekend middelpunt. Daarna heeft Amazon flink geïnvesteerd in het Amerikaanse constructiebedrijf Plant Prefab: van deurbel naar het leveren van complete woningen.

Digitalisering en technologie in het vastgoedproces

In het vastgoedproces is er nauwelijks sprake van digitalisering. Toch zou er in de klantreis veel te verbeteren zijn. Wouter noemt Homebuddy.nl uit Eindhoven als een platform waar vele verschillende diensten worden aangeboden. “Zij beperken zich niet tot de aan- of verkoop van een woning, maar leveren een platform voor geïntegreerde services. Je moet immers ook verhuizen, een hypotheek afsluiten, een bouwtechnische keuring laten doen, energie afsluiten of zonnepanelen laten aanleggen. Al die diensten komen samen op het platform.

Smart buildings

Op de vraag hoever we inmiddels zijn met smart buildings is Wouter duidelijk: “Dat is bedroevend. En dat is zonde, want er is zo veel technologie die het mogelijk maakt om gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Het probleem is dat iedere ontwikkelaar in zijn eigen niche een product ontwikkeld heeft, die niet met andere producten kan communiceren. In een smart building is dat juist essentieel. Het is dus zaak om een systeem te ontwikkelen waarin dezelfde taal wordt gesproken, zodat er data uitgewisseld kan worden. Dat is de basis geweest waardoor de computertechnologie in korte tijd enorm is voortgedreven, en dat moet – en gaat - ook in deze sector gebeuren.”

Technologie en data in vastgoedfinanciering

Mogelijk Vastgoedfinancieringen investeert in technologie en data om het financieren van vastgoed snel, makkelijk en toegankelijk te maken voor ondernemers, vastgoedbeleggers, investeerders en intermediairs. Het financieringsplatform maakt gebruik van geavanceerde technologie. Alles begint bij de quickscan op de site waar ondernemers en vastgoedbeleggers in één minuut enkele gegevens invullen. Met slimme datacontroles in combinatie met menselijke kennis kan dan al binnen twee werkdagen aangegeven worden welke leensom haalbaar is. Bovendien krijgen vastgoedbeleggers direct een indicatieve rente als ze de quickscan doen. Snel en eenvoudig dus!

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogTechnologie in de vastgoedsector