Nederland is een whiskydistilleerderij rijker, mede dankzij financiering van Mogelijk

Nederland is een whiskydistilleerderij rijker, mede dankzij financiering van Mogelijk

Een oude boerderij met een grote graanschuur bij het Rotterdamse park Drechterweide krijgt een complete make-over. Paul den Dulk ziet zijn droom uitkomen door er een grote whiskydistilleerderij te vestigen. Om dit te kunnen financieren, kwam hij terecht bij Mogelijk. Ook startte hij een crowdfunding om maximaal een miljoen euro op te halen en dat is gelukt! 

Om de boerderij te kunnen kopen, was snel financiering nodig. “Dat lukte met deels eigen geld en deels een financiering die via Mogelijk voor elkaar kwam. We zijn echt goed geholpen door Senior Accountmanager Jonathan Ramaker die snel doorpakte. Hij spreekt de taal van de ondernemer en denkt goed mee, de samenwerking was heel prettig. Met de financiering vanuit crowdfunding kunnen we de gigantische Schotse whiskydistilleerketels en productieapparatuur bekostigen en een industriële warmtepomp aanschaffen. Als we met crowdfunding een miljoen euro ophalen, is dat voldoende voor de proeverijruimte, bar, B&B, het terras en de winkel. In 2025 moet het allemaal gerealiseerd zijn.” 

Whisky stoken in de achtertuin 
Paul den Dulk is van origine levensmiddelentechnoloog en brouwde hobbymatig bier. Toen hij de overstap maakte naar whisky, startten Paul en zijn vrouw Maria in 2015 microdistilleerderij Cley Distillery in de achtertuin. Ze gebruiken uitsluitend regionale biologische grondstoffen en stoken volgens een vier eeuwen oude traditie. Het werd zo'n enorm succes dat het paar besloot om het écht groot aan te pakken.  

Grootste whisky-experience van Nederland 
Ze vonden een mooie locatie in Rotterdam Charlois, kregen een bestemmingswijziging van de gemeente en konden plannen maken voor een megaverbouwing. “Het moet de grootste whisky-experience van Nederland worden, compleet met rondleiding, proeverij, eten en zelfs een overnachting”, vertelt Paul enthousiast. “We gaan onze whisky verkopen in een eigen slijterij op het terrein. Inmiddels hebben we twee soorten gin en twee soorten whisky ontwikkeld met een unieke eigen smaak en kleur. De huidige productie van 6.000 liter whisky kan straks worden opgekrikt naar maar liefst 180.000 liter per jaar. Cley is dé nieuwe Nederlandse Single Malt Whisky en daar zijn we heel trots op.” 

Wilt u weten welke financiering voor u mogelijk is? 
Bent u ondernemer en wilt u een pand aanschaffen, herfinancieren, transformeren of bent u op zoek naar werk- of groeikapitaal? Bij Mogelijk kunt u uw zakelijke hypotheek afsluiten. Wilt u weten of wij u kunnen financieren? Doe dan hier de quickscan en binnen twee werkdagen hoort u welke leensom haalbaar is. 

 

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogNederland is een whiskydistilleerderij rijker,...