Investeren met zekerheid en stabiliteit; juist nu

Investeren met zekerheid en stabiliteit; juist nu

“De zomerperiode is bijna ten einde. Het was een bijzondere tijd, het was natuurlijk weken achterelkaar prachtig weer en ondanks de coronamaatregelen konden we weer genieten van terrasjes. Bij Mogelijk hadden we het in de zomerperiode onverminderd druk. Van investeerders horen we dat zij juist nu kiezen voor stabiliteit en zekerheid en daar past het investeren in zakelijke hypotheken goed bij”, vertelt Annemieke Schoonderwoerd. Zij is een van de oprichters van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Het blijkt voor investeerders een uitdaging om geld in deze coronatijd te laten renderen. Op de bank laten staan levert niets op, sterker nog: dat kost vaak geld. En de aandelenkoersen schommelen enorm. “Door bij Mogelijk te investeren in een zakelijke hypotheek van een ondernemer, snijdt het mes aan twee kanten. De ondernemer kan zijn doelen verwezenlijken en de investeerder krijgt een aantrekkelijk rendement geborgd met veel zekerheden. Het object dient als veilig onderpand voor de investeerder. Daarnaast hanteren we op dit moment een LTV van 65-70%. Dat betekent dat de leensom slechts een deel is van de waarde van het onderpand. De gehele leningsadministratie wordt door ons verzorgd en bovendien wordt het betalingsrisico op de maandelijkse rente- en aflossingsbetaling door Mogelijk overgenomen. Wij realiseren ons maar al te goed dat wij financieringen tot stand brengen met privaat geld waar investeerders zelf heel hard voor hebben gewerkt. Het bieden van zekerheid hebben wij vanaf het allereerste begin van Mogelijk in 2016 bovenaan gezet. Die focus blijkt juist nu van enorme meerwaarde voor onze investeerders.”

Zorgvuldige beoordeling objecten

“Natuurlijk zijn investeerders kritischer. Maar dat zijn wij ook. Het vastgoed blijft voor ons leidend, de waarde van het onderpand vormt immers de zekerheid. Onze vastgoedspecialisten beoordelen een object op onder meer de zakelijkheid, de courantheid, de ligging, de waarde ten opzichte van de gewenste leensom, de kwaliteit en de alternatieve aanwendbaarheid. Deze vastgoedspecialisten hebben allemaal jarenlange ervaring, hun kennis speelt een zeer prominente rol bij de beoordeling. Natuurlijk hebben we ook een gesprek met de ondernemer zodat we zijn motivatie en achtergrond goed in beeld hebben.”

Warm en persoonlijk contact

“Bij Mogelijk kunnen investeerders en ondernemers kiezen of ze langs willen komen op kantoor of dat ze liever een telefonisch gesprek hebben. Uiteraard hanteren we de veiligheidsrichtlijnen. We merken dat het contact met onze investeerders intensief is, ook als het gesprek telefonisch plaatsvindt. Dat is mooi om te ervaren. We hechten veel waarde aan een warm en persoonlijk contact, juist nu.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogInvesteren met zekerheid en stabiliteit; juist nu