Betrokkenheid van de geldlener biedt investeerders extra zekerheid

Betrokkenheid van de geldlener biedt investeerders extra zekerheid

Sinds de oprichting in 2016 heeft Mogelijk voor bijna 150 miljoen euro aan zakelijke hypotheken gerealiseerd. Allemaal gefinancierd door private investeerders. Annemieke Schoonderwoerd, partner bij Mogelijk: “We groeien enorm. Voor investeerders zijn wij het antwoord op hun zoektocht naar een net rendement in combinatie met stevige zekerheden. Velen vinden kapitaalbehoud belangrijker dan maximaal rendement en voelen zich comfortabel bij het model van Mogelijk.”

Investeren in een zakelijke hypotheek biedt een grote mate van zekerheid. Er komt een rechtstreekse hypotheekakte tot stand tussen de investeerder en de geldlener. De investeerder heeft het recht van eerste hypotheek en heeft daarmee het vastgoed als onderpand. De geldlener brengt een groot deel van zijn eigen vermogen in en tekent bovendien privé mee. De geldlener betaalt maandelijks rente en aflossing.

Gezonde loan-to-value

We gaan altijd uit van een gezonde loan-to-value. De loan-to-value is het percentage waarin de leensom wordt afgezet tegen de waarde van het onderpand. Hoe lager de LTV hoe meer zekerheid dat de leensom kan worden terugbetaald uit de opbrengst van verkoop van het onderpand. De minimale eigen inbreng bedraagt 15% maar in de meeste gevallen is de eigen inbreng hoger; rond  25%. “Eigen inbreng zorgt voor een grote mate van betrokkenheid van de geldlener. Dat vinden wij essentieel. Veel van onze investeerders zijn oud-ondernemers die hun bedrijf hebben verkocht. Zij willen hun vermogen consolideren op basis van een net rendement en niet afhankelijk zijn van andere partijen en belangen. Daarop is ons hele model gestoeld. Wij bieden een mooi alternatief voor beleggen in aandelen of vastgoed.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogBetrokkenheid van de geldlener biedt investeerd...