Wonen en werken combineren

Een bedrijfswoning financieren

Ook voor financiering van een bedrijfswoning kunt u terecht bij Mogelijk. Een hypotheek voor een bedrijfswoning hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met aantrekkelijke voorwaarden en maximale flexibiliteit biedt de bedrijfswoninghypotheek van Mogelijk ook kansen voor u. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Bedrijfswoning financieren

Of het nu gaat om een woning boven een winkelpand, een agrarische bedrijfswoning of een woning op een bedrijventerrein, u kunt deze financieren met de bedrijfswoning hypotheek van Mogelijk.

De voordelen van financieren bij Mogelijk:

 • Vrijheid van altijd boetevrij extra of geheel aflossen

 • Lage aflossing

 • Waarde van het onderpand belangrijker dan de jaarrekening

 • Ook nieuwbouw

Doe de quickscan

Aantal gefinancierde objecten:
Bezoekers op de site: actieve bezoekers
Totaal gefinancierd: € 

Ondernemers sluiten een bedrijfswoning hypotheek af via Mogelijk

U wilt niets liever dan wonen en werken combineren en heeft een bedrijfspand met woning op het oog of wil deze herfinancieren. De financiering van een bedrijfswoning kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn. Niet bij Mogelijk! Wij regelen snel en eenvoudig een hypotheek voor uw bedrijfswoning. Mogelijk verstrekt bedrijfswoning hypotheken vanaf € 50.000,- door heel Nederland, van grote stad tot dorp. Bij het afsluiten van een woon-werkpand hypotheek is een minimale inleg van 30% vereist.

Uw bedrijfswoning financieren met een geschikte hypotheek

Mogelijk biedt ondernemers een geschikte hypotheek voor hun bedrijfswoning. Met een lange looptijd, een groot aflossingsvrij gedeelte en de mogelijkheid om tussentijds af te lossen, geeft het u gunstige maandlasten en maximale flexibiliteit. 

Eenvoudig en snel naar een bedrijfswoning hypotheek

Voor het aanvragen van de financiering voor uw bedrijfswoning hebben we enkele gegevens nodig. Denk aan de marktwaarde van het pand, de locatie en de gewenste leensom. Op basis van de gegevens en de eigen inleg wordt de zakelijke hypotheek voor uw bedrijfswoning berekend. 

Doe direct de quickscan online om een indicatie van de te verwachte eigen inbreng en looptijd te ontvangen.

Welke objecten vallen onder een woon-werkpand?

Een bedrijfswoning hypotheek is bedoeld voor ondernemers die graag bij hun bedrijfspand willen wonen. Een hypotheek voor een woon-werkpand is af te sluiten voor; 

 • Bedrijfswoning boven uw winkelpand

 • Bedrijfswoning op uw boerderij/agrarische grond

 • Bedrijfswoning op een bedrijventerrein

 • Bedrijfswoningen binnen een (bedrijfs)pand

 • Kleinschalige en professioneel beheerde arbeidswoningen

Direct uw bedrijfswoning hypotheek berekenen

Wilt u direct weten waar u aan toe bent? Doe direct de quickscan om uw mogelijkheden in kaart te brengen. Wij laten u binnen twee werkdagen weten welke leensom haalbaar is. U kunt ook online de maandlasten van uw zakelijke hypotheek berekenen.

Hoe verloopt de financiering van uw bedrijfspand?
 • Quickscan Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.
 • Uitsluitsel haalbaarheid U hoort of wij uw object kunnen financieren.
 • Persoonlijk gesprek en offerte We ontvangen u op kantoor, u krijgt de offerte die u indien gewenst direct kunt tekenen.
 • Publicatie financieringsaanvraag op website Mogelijk Elke dinsdag om 9.00 uur zitten investeerders klaar om uw pand te financieren.
 • Eén investeerder gaat u financieren De notaris maakt de stukken op, u krijgt een uitnodiging om de akte te tekenen.
 • Gefeliciteerd! De financiering is een feit. U kunt door met ondernemen!

Uw pand vormt ons uitgangspunt

Dagelijks zit ons team van vastgoedspecialisten klaar voor het beoordelen van uw pand. Zij kijken naar onder meer de zakelijkheid, de courantheid, de ligging, de waarde ten opzichte van de gewenste leensom, de kwaliteit en de alternatieve aanwendbaarheid van het object. Bij Mogelijk is de waarde van uw pand belangrijker dan uw jaarrekening.

Doe de quickscan

Hypotheek bedrijfspand berekenen

Uniek financieringsmodel: uw bedrijfswoning gefinancierd door netwerk aan investeerders

Mogelijk brengt de behoeften van ondernemers samen met de wensen van investeerders in een uniek financieringsmodel. Uw aanvraag voor financiering van commercieel vastgoed zoals een bedrijfswoning leggen we voor aan ons netwerk aan private investeerders. Een van hen financiert 1-op-1 uw woning terwijl Mogelijk alles zakelijk en juridisch tot in de puntjes regelt. Uiteraard wil de investeerder enige zekerheid. Hij/zij krijgt eerste recht van hypotheek, u tekent in privé mee en de leensom bedraagt nooit meer dan 80% van de marktwaarde van het pand. 

Met of zonder intermediair

U bent van harte welkom met uw financieel adviseur, maar een financiering voor zakelijk vastgoed kan ook zonder intermediair gerealiseerd worden. Door de snelle realisatie en de mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen, geniet u als ondernemer van maximale flexibiliteit. 

Ook een geschikte financiering voor nieuwbouw of transformatie

Wilt u een bedrijfswoning laten bouwen dat voorziet in alle wensen van u als ondernemer? Nieuw te bouwen zakelijk vastgoed en transformatieprojecten zijn net als bestaand commercieel vastgoed te financieren via Mogelijk. Het is belangrijk om de waarde van het te bouwen pand in kaart te brengen. Als de eigen inbreng van de ondernemer voldoende is en het een courant pand betreft, staat bijna niets een succesvolle financiering in de weg. 

Veelgestelde vragen
Wat is een hypotheek voor gemengde bestemming?

Met een hypotheek voor gemengde bestemming financiert u het bedrijfspand en bijbehorende bedrijfswoning. Deze zakelijke hypotheek is enkel voor ondernemers af te sluiten.

Kan ik mijn bedrijfswoning apart van het bedrijfspand financieren?

Bij woon-werkpanden is het van belang hoe de totale ruimte bouwkundig en kadastraal is verdeeld. Dit is van invloed op de de financiering van het pand. Hebben zowel het woongedeelte als het bedrijfsgedeelte een eigen ingang en eigen voorzieningen? Dan is er sprake van een bouwkundige splitsing met twee aparte eenheden die los van elkaar te financieren zijn. U kunt uw bedrijfspand dan bij Mogelijk financieren en uw bedrijfswoning dan bij een reguliere bank.

Mag ik mijn woon-werkpand ook verhuren?

Een bedrijfswoning is een woning die een functionele binding heeft met het bedrijf, waar de woning bij hoort. Verhuren kan dus, maar alleen aan de ondernemer die ook de bedrijfsruimte huurt. Uitzondering: In een klein aantal gevallen rust er op de bedrijfswoning al een bestemming “wonen”. In dat geval is voor het bestemmingsplan, de bedrijfswoning gelijkgesteld met een reguliere woning. Het bewonen daarvan door een derde is dan in principe ook toegestaan.

Hoe vraag ik een bedrijfswoning financiering aan?

De snelste route naar een zakelijke hypotheek is het aanvragen van een quickscan. Mogelijk doet een korte beoordeling op het te financieren vastgoed. Wij kijken onder andere naar kwaliteit, alternatieve aanwendbaarheid, ligging, zakelijkheid en de waarde van de leensom in verhouding tot de waarde van het object. U krijg per e-mail te horen of en welke leensom haalbaar is op het te financieren object. 

Is er sprake van een haalbare leensom, dan ontvangt u direct een mail met het verzoek stukken aan te leveren zoals de meeste recente jaarrekening, IB-aangifte en WOZ-beschikking.

Mogelijk beoordeelt uw financiële positie en nodigt u uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Dit is een vast onderdeel van ons offertetraject, we vinden het belangrijk om u te kennen en uit te leggen wie Mogelijk is. Verloopt deze kennismaking voor beide partijen positief, dan brengt Mogelijk direct een offerte uit. Na ondertekening van de offerte stellen we een informatiememorandum (ook wel investeringsaanbieding) op met de relevante gegevens over het object en over uw bedrijf. 

Het informatiememorandum van uw aanvraag leggen we voor aan het netwerk van investeerders. Zij kunnen ervoor kiezen uw bedrijfswoning te financieren. Als dit gebeurt, dan plannen we een afspraak in bij de notaris waarna de akte zal passeren.

Wat is de rente van een bedrijfswoning hypotheek?

Voor een bedrijfswoning hypotheek stelt Mogelijk de rente op maat vast. Deze is onder andere afhankelijk van de ligging van het object, de waarde en uw eigen inbreng. Bij ons wordt 50% van de waarde van het onroerend goed aflossingsvrij verstrekt. Daarnaast kunt u altijd, zonder ingewikkelde restricties boetevrij geheel of gedeeltelijk extra aflossen. Dit geeft u maximale flexibiliteit.

Welke gegevens zijn nodig voor de bedrijfswoning hypotheek?

Voor het aanvragen van de financiering voor een bedrijfswoning hebben we enkele gegevens nodig. Denk aan de marktwaarde van het pand, het adres van het pand en uw eigen inbreng. Bij een bedrijfswoning is ook van belang of deze kadastraal en bouwkundig gescheiden van het bedrijfspand of winkel. Op basis van de gegevens en de eigen inleg berekent Mogelijk de bedrijfswoning hypotheek.

HomeBedrijfswoning financieren