Hoe werkt het aanvragen van de Verhuurhypotheek?

De snelste route naar een zakelijke hypotheek is het doen van een quickscan. Mogelijk doet een korte beoordeling op het te financieren vastgoed. Gekeken wordt onder andere naar kwaliteit, alternatieve aanwendbaarheid, ligging, zakelijkheid en de waarde van de leensom in verhouding tot de waarde van het object. De aanvrager hoort binnen twee werkdagen of en welke leensom haalbaar is op het te financieren object. Dit gebeurt per e-mail.

Er zijn drie antwoordmogelijkheden die de aanvrager via de mail ontvangt:

Optie 1: Ja, de gevraagde leensom is haalbaar.

Optie 2: Ja, mits.. dit betekent dat we positief zijn over het vastgoed, mits de gevraagde leensom wordt aangepast (verlaagd).

Optie 3: Nee, Mogelijk wijst de aanvraag af.

Is er sprake van een haalbare leensom, dan ontvangt de aanvrager direct een mail met het verzoek stukken aan te leveren zoals de meeste recente  taxatierapport, jaarrekening, IB-aangifte en WOZ-beschikking.

Mogelijk beoordeelt de stukken en nemen telefonisch contact op met de aanvrager. Dit is een vast onderdeel van ons offertetraject, we vinden het belangrijk om de aanvrager uit te leggen wie Mogelijk is. Verloopt deze telefonische kennismaking voor beide partijen positief, dan brengt Mogelijk direct een offerte uit. De inhoud van de offerte telefonisch doorgenomen. Na ondertekening van de offerte, maakt de notaris de hypotheekakte op waarna de aanvrager deze ondertekent. Dan is de Verhuurhypotheek rond.

Andere veelgestelde vragen

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Het Financieele Dagblad
RTL Z
BNR Nieuwsradio