Bel ons

Hoe werkt de lening administratie van Mogelijk?

Accepteert de investeerder de investeringsaanbieding, dan tekent hij het acceptatieformulier waarin alle condities zijn opgenomen.

Als het ondertekende acceptatieformulier in bezit is van Mogelijk, dan maakt de notaris een afspraak met de investeerder en geldlener. Vlak voor het passeren van de akte bij de notaris maakt de investeerder het financieringsbedrag over op de derdenrekening van de notaris.

Direct na het passeren van de notariële akte, in bijzijn van de geldlener, wordt het financieringsbedrag door de notaris afgewikkeld. Hierna ontvangt de investeerder maandelijks rente en aflossing. Deze hele administratieve afwikkeling wordt geregeld door Mogelijk Plus. Mogelijk Plus volgt realtime alle geldleenovereenkomsten en maakt elke wijziging door aflossingen en rentebetaling voor de looptijd van de geldleenovereenkomst inzichtelijk. Mogelijk Plus stuurt elke maand een overzicht en aan het begin van ieder kalenderjaar een jaarlijkoverzicht. Ook ontvangen de investeerder en geldlener een tussentijdse update bij een relevante wijziging of op ieder verzoek van partijen. Het gebruikte systeem is volkomen transparant en gecertificeerd.

Andere veelgestelde vragen