Win-win situatie

Ondernemer aan het woord
Edwin Zeegers
Edwin Zeegers

Ondernemer aan het woord

Ondernemer Edwin Zeegers kon door de financiering via Mogelijk Vastgoedfinancieringen het pand aankopen waarin Beam Brothers in Culemborg nu sinds 2015 is gehuisvest. “Een win-win situatie”, zegt hij daarover, “want de investeerder heeft een goed rendement op zijn vermogen en wij hebben een passende financiering”. Zeegers was verbaasd: “We hebben bij de banken zo lang moeten duwen en trekken en bij Mogelijk was het binnen een paar dagen rond”.

Edwin Zeegers richtte Beam Brothers op in 2006 samen met zijn compagnon. In 2015 betrokken ze het pand in Culemborg. “Het is een kantoor, werkplaats, studio en een ruime opslagruimte”, zegt Zeegers. “We hebben het hier en daar aangepast na de oplevering, zodat we nu beschikken over een perfecte werkruimte voor ons bedrijf in hoogwaardige videoprojecties.”

Gezond maar geen hypotheek bij de bank

Zeegers denkt met gemengde gevoelens terug aan de tijd die vooraf ging aan het daadwerkelijk aankopen van het pand. “Wij hebben altijd een goede relatie met onze bank gehad; de accountmanager kwam regelmatig op de koffie. Hij was het die zag dat we uit ons jasje groeiden op onze oude locatie”, vertelt hij. “Toen we serieus gingen nadenken over verhuizen, was de bank enthousiast, ook over de mogelijkheid om te kopen.  ‘Als jullie het resultaat dit boekjaar nog wat kunnen verbeteren, dan is financieren geen problemen’, was de boodschap”, herinnert Zeegers zich. “Om een lang verhaal kort te maken: nadat wij een voorlopig koopcontract hadden getekend voor het huidige pand en een kapitaal hadden uitgegeven aan het fabriceren van financiële rapporten, meldde de bank doodleuk dat zij geen hypotheek aan onze wilde verstrekken. En dat terwijl wij een gezonde onderneming zijn, met goede prognoses en mooie resultaten.”

Bij een andere bank kreeg Beam Brothers ook nul op het rekest. “We hadden toen 10% boete kunnen betalen bij de projectontwikkelaar en er van af kunnen zien, maar we hebben doorgepakt.” Het was diezelfde projectontwikkelaar die hen op het spoor van Mogelijk Vastgoedfinancieringen zette. “Ik heb toen contact opgenomen met Mogelijk en alles kwam in een stroomversnelling’.

Respect

Voor Edwin Zeegers van Beam Brothers is het duidelijk. “De investeerders die via Mogelijk financieringen verstrekken, snappen de situatie waarin je zit als ondernemer beter dan een bank”, stelt hij. “Ik heb ook respect voor de investeerder die ons pand deels heeft gefinancierd. Respect dat hij een deel van zijn vermogen beschikbaar stelt. Wij konden daardoor verder.” 

Binnen een week geregeld

Het pand dat hij wilde laten financieren kostte begin 2015 € 350.000,-. “Hiervan moesten we 30% zelf inbrengen. Dat was geen probleem. We hadden daarnaast ook nog middelen om het pand van binnen aan te passen aan onze specifieke wensen”. Dit bood Mogelijk voldoende basis om een investeerder te vinden voor de financiering. “Binnen een week was het geregeld”, aldus een verraste Zeegers.

“Ik was daarover verbaasd en ook blij verrast. We hebben zo lang moeten strijden om de financiering bij de bank rond te krijgen. Ik stond versteld toen de bank zich definitief terugtrok. En ik was echt verbaasd toen het via Mogelijk binnen een mum van tijd wél geregeld kon worden. En is was en ben natuurlijk blij!

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Lees ook:
Ondernemer aan het woord

'Met de financiering van Mogelijk werd overname familiebedrijf een feit'

Marcel Ongering is met zijn 28 jaar de trotse eigenaar van een mooi historisch winkelpand in de binnenstad van Groningen. Via Mogelijk Vastgoedfinancieringen kon hij het van zijn vader overnemen, met ook de gelegenheid om de bovenliggende woonruimte op te knappen en uit te breiden.

Lees verder
Marcel Ongering
Marcel Ongering
Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Mogen we nog even uw aandacht?

We willen u graag het volgende aanbieden: