Stichting Mogelijk

Stichting Mogelijk

Rente- en afbetalingen verlopen volledig via stichting
Stichting Mogelijk garandeert afgescheiden geldstroom

De Stichting Mogelijk is de financiële entiteit die de inkomende rente- en aflossingen door debiteuren ontvangt en doorstort naar de investeerder. Mogelijk heeft de stichting in het leven geroepen om een afgescheiden geldstroom te waarborgen voor de debiteur en de investeerder. “Op deze wijze monitoren en administreren wij de geldstroom tussen de debiteuren en de investeerders ,”, legt Chantalle van Goethem uit. Zij is als advocaat gespecialiseerd in vastgoed. “Stichting Mogelijk is gemodelleerd naar een stichting derdengelden die advocaten en notarissen gebruiken.“

Mogelijk werkt met maandelijkse incasso’s waarmee de debiteur op een vast moment in de maand zijn  rente- en aflossingsverplichting voldoet. De betaling aan de investeerder vindt enkele werkdagen ná de incasso plaats. “Er zitten een paar dagen tussen om mogelijke stornering van de debiteur voor te zijn”, aldus Van Goethem. “Zo incasseert Stichting Mogelijk bijvoorbeeld op de laatste dag e van de maand en ontvangt de investeerder zijn geld op de tweede werkdag van de maand.”

Transparant model

OndertekenenDe transparantie van het model is belangrijk voor Mogelijk. Zowel voor de debiteur als de investeerder ontzorgt een incassosysteem hen beide. De betaling is voor Mogelijk via de Stichting real time zichtbaar, hierdoor kan er accuraat worden gehandeld mocht een betaling te laat of onvolledig zijn. Tevens worden extra aflossingen (die boetevrij zijn bij Mogelijk) inzichtelijk en kan het aflossings- en renteschema direct worden aangepast.

Vanuit de Stichting Mogelijk vinden de betalingen volledig geautomatiseerd plaats. Omdat het gaat om langjarige overeenkomsten, heeft Mogelijk er voor gezorgd dat de betaalstroom steeds ‘top of mind’ blijft bij de debiteur en de investeerder. Via mail worden beide partijen maandelijks geïnformeerd. “Zo raakt de geldlening bij beide partijen niet uit beeld.”

Goedkeuring DNB en AMF

De handelwijze van Mogelijk is begin 2016 volledig gecheckt door De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). “Onze werkwijze is door AFM en DNB volledig goedgekeurd conform de geldende wet- en regelgeving”, vertelt Chantalle van Goethem. Aan de algemene voorwaarden van Mogelijk is op voorspraak van DNB en AFM uitsluitend toegevoegd dat – de debiteur de gelden niet mag gebruiken of doorlenen voor privé doeleinden. “Een vanzelfsprekende toevoeging, aangezien het model van Mogelijk uitsluitend is bedoeld voor de financiering van commercieel onroerend goed.”

ik wil een zakelijke hypotheek ik wil investeren

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6,0% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van: