Pro-activiteit keert bij ondernemers weer terug

Pro-activiteit keert bij ondernemers weer terug

“Het is fijn te ervaren dat MKB-ondernemers altijd positief blijven en zoeken naar oplossingen. En gelukkig zijn er ook financiers die bereid zijn te financieren. Zo langzamerhand zien we dat de pro-activiteit bij ondernemers weer terugkeert. Dat is erg belangrijk ook voor onze hele economie”, aldus Carlo van der Weg, algemeen directeur van Credion, adviseurs in bedrijfs- & vastgoedfinanciering.

“In de eerste periode dat we te maken kregen met de coronacrisis was iedereen wel in shock. Ondernemers waren op zoek naar kortetermijnoplossingen en kwamen bij ons voor advies over bijvoorbeeld de beschikbare overheidsmaatregelen. Maar ook met vragen over mogelijkheden tot uitstel van betaling. In de twee maanden die daarop volgden was iedereen afwachtend. Inmiddels zien we dat ondernemers weer iets meer vertrouwen krijgen. Het virus is voorlopig onder ons, dat is een gegeven. Binnen dat gegeven, willen ondernemers wel verder. Onze adviseurs denken mee over scenario’s waarin de beperkende factoren die deze crisis met zich meebrengt worden doorgerekend. Er worden plannen gemaakt van een half jaar tot drie jaar. Ook geldverstrekkers willen verschillende scenario’s zien. Het is fijn dat we op een praktische manier kunnen adviseren. Zo kunnen we bijvoorbeeld exploitatiebegrotingen maken en een check doen op de bestaande financieringen. Daarbij kunnen ondernemers een abonnement bij ons afsluiten zodat we ook na het reken- en advieswerk vinger aan de pols houden en ondernemers door deze fase heen begeleiden”, vervolgt Carlo.

Geldverstrekkers kijken weer naar nieuwe klanten

Ook bij geldverstrekkers ziet Carlo een kleine verandering optreden ten opzichte van een paar weken geleden. “In het begin zagen we dat geldverstrekkers vooral aan het meedenken waren hoe ze hun bestaande klanten konden helpen. Bijvoorbeeld met een uitstelregeling. Inmiddels zien we dat geldverstrekkers ook weer de focus leggen op nieuwe klanten. Dat is natuurlijk erg prettig. Voor vastgoedfinanciering geldt overigens dat dat ook gedurende de eerste fase van de coronacrisis redelijk normaal doorliep. Ook de financieringen bij Mogelijk liepen gewoon door. De aankoop, verkoop en de verhuur van vastgoed blijkt nog altijd prima te kunnen.”

Ondernemers gemotiveerd om hun bedrijf te laten draaien

Hoe lang het coronatijdperk gaat duren is voor iedereen onduidelijk. “Het mooie blijft de creativiteit en motivatie van ondernemers. Zo had ik laatst een gesprek met een ondernemer in de klein-metaalsector. Hij had de vraag drastisch zien teruglopen. Hij ging niet bij de pakken neerzitten, maar bedacht een metalen desinfectiezuil met een pomp waarmee je met een gel je handen kunt desinfecteren. Om de productielijn hiervoor te realiseren had hij een kleine financiering nodig. Daarmee hebben wij hem geholpen. Binnen zes weken lukte het hem om de desinfectiezuilen te produceren. Hiermee genereert hij omzet waarmee hij deze tijd kan doorkomen. Natuurlijk kan het niet altijd op zo’n manier en kunnen we niet allemaal onze business snel ombuigen, maar we zien echt dat ondernemers alles op alles zetten om hun onderneming hoe dan ook draaiende te houden. Het is fijn dat wij daar met ons werk een bijdrage aan kunnen leveren.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 5% - 6,5% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen Kom naar een van onze kennissessies

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogPro-activiteit keert bij ondernemers weer terug