Mogelijk Vastgoedfinancieringen passeert bijna de grens van 280 miljoen euro

Mogelijk Vastgoedfinancieringen passeert bijna de grens van 280 miljoen euro

Mogelijk Vastgoedfinancieringen passeert bijna de grens van 280 miljoen euro aan verstrekte zakelijke hypotheken. “Vorig jaar juni zaten we op 100 miljoen. De groei is ongekend, investeerders hebben mede door de coronacrisis een grotere belangstelling om hun geld veilig aan het werk te zetten. En dat is bij Mogelijk te merken”, vertelt mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen Pablo de Loor.

Mogelijk brengt de vraag naar en het aanbod van liquiditeit samen. “In het model van Mogelijk financiert een investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Sinds onze oprichting in 2016 hebben we al bijna 1.600 zakelijke hypotheken tot stand gebracht. We merken dat de belangstelling voor ons model onder zowel investeerders als ondernemers groeit. Investeerders die voor Mogelijk kiezen, hebben behoefte aan zekerheid en een aantrekkelijk rendement. De investeerder krijgt het eerste recht op hypotheek; het pand fungeert daarmee als onderpand, wat zekerheid biedt. En zekerheid is een groot goed in deze tijd.”

Waarde onderpand biedt zekerheid

“Ondernemers weten ook juist nu de weg naar Mogelijk te vinden omdat bij reguliere marktpartijen er heel anders wordt gekeken naar het verstrekken van financieringen. Bij ons telt vooral de waarde van het onderpand. Daarbij kijken we ook naar een gezonde loan-to-value. Dit is de waarde van het object ten opzichte van de gewenste leensom. Mocht de ondernemer in zwaar weer terechtkomen, dan merkt de investeerder dit in principe niet. Mogelijk neemt het debiteurenrisico over. De investeerder blijft zo gewoon maandelijks de bedragen op zijn rekening ontvangen. Mocht de ondernemer helemaal niet aan zijn verplichtingen kunnen voldoen, dan kan Mogelijk in een uiterst geval overgaan tot uitwinning van de lening. Dat is op de bijna 1.600 aktes twee keer gebeurd. In het eerste geval is het object onderhands verkocht en heeft de investeerder het volledige investeringsbedrag op zijn rekening teruggekregen. In het tweede geval is het object via een veiling verkocht. Ook hier heeft de investeerder eerst zijn maandelijkse betalingen via Mogelijk op zijn rekening gestort gekregen en heeft hij het volledige geïnvesteerde bedrag met de opbrengst uit de veiling teruggekregen.  Om zeker te zijn dat de investeerder zijn geld in een dergelijke situatie terugkrijgt, wijken we nooit af van een gezonde loan-to-value”, legt Pablo uit.

Groeiende belangstelling om veilig te investeren

Elke dinsdagmorgen om 9:00 uur publiceert Mogelijk haar nieuwe actuele investeringsaanbod op de website. Vanaf 11:00 uur kunnen investeerders aanbiedingen claimen of direct opties nemen. Pablo: “Elke week is het aanbod helemaal weg, voor ons een onmiskenbaar bewijs dat de behoefte van investeerders om op een veilige manier hun geld te investeren heel groot is.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 5% - 6,5% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen Kom naar een van onze kennissessies

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogMogelijk Vastgoedfinancieringen passeert bijna...