Mogelijk Vastgoedfinancieringen biedt de investeerder dubbele zekerheid

Mogelijk Vastgoedfinancieringen biedt de investeerder dubbele zekerheid

Chantalle van Goethem, vastgoedadvocaat

In mijn praktijk als vastgoedadvocaat heb ik vaak gemerkt dat mensen de risico’s onderschatten die kunnen samenhangen met het verstrekken van een lening. Ze steken nogal eens lichtvaardig ergens geld in, terwijl daar nauwelijks zekerheden tegenover staan. Mogelijk Vastgoedfinancieringen doet dat anders. Zij biedt een investeerder die een hypotheek verstrekt, een zo optimaal mogelijke dubbele zekerheid.

Afgaan op blauwe ogen

Wat ik geregeld heb meegemaakt, is dat de voorwaarden en afspraken bij het aangaan van een leningsovereenkomst niet goed worden vastgelegd. Of dat iedere zekerheid ontbreekt. Eigenlijk komt het er dan op neer, dat de investeerder afgaat op de blauwe ogen van degene aan wie hij geld leent. Die belooft bij het aangaan van de overeenkomst natuurlijk dat hij geen brokken zal maken en zich aan de gemaakte afspraken gaat houden. Dat is een wankele en kwetsbare basis die vaak tot ongelukken leidt. Want: welke zekerheid heeft de financier eigenlijk dat de geldlener aan zijn verplichtingen voldoet en dus maandelijks zijn rente en aflossing betaalt? En als die in gebreke blijft, zit de investeerder dan met de gebakken peren of ziet hij zijn geld of in elk geval een deel daarvan nog terug?

Separate zekerheden

Natuurlijk, ook bij de beoordelingen door Mogelijk speelt de persoon van degene die geld leent een rol. Ook Mogelijk gaat voor een groot deel af op de veronderstelde  betrouwbaarheid van zo iemand en ook daar moeten inschattingen worden gemaakt over het correct nakomen van verplichtingen. Vandaar dat bij Mogelijk twee separate zekerheden zijn ingebouwd om de hypothecaire leningen naar wens te laten verlopen.

Eerste recht van hypotheek

Een grote zekerheid voor de investeerder is, dat hij het eerste recht op hypotheek heeft, mocht het onverhoopt mis gaan. Betaalt een ondernemer structureel niet, dan kan Mogelijk Vastgoedfinancieringen binnen tien dagen tot een executieveiling overgaan. En omdat bij Mogelijk onder de WOZ-waarde wordt gefinancierd, is de opbrengst van zo’n veiling in vrijwel alle gevallen afdoende om de waarde van de lening te dekken. Met andere woorden: het risico voor de investeerder is tot een minimum beperkt.

Rente en aflossing voorgefinancierd

Daarnaast is het echt helemaal nieuw in de markt dat Mogelijk maandelijks de rente- en aflossing voorfinanciert, ongeacht of de geldlener aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan. Heeft de investeerder maandelijks recht op pakweg € 1.000,- en de geldlener betaalt niet, dan gaat het team van Mogelijk er achteraan. Die zekerheid voor de investeerder biedt geen enkel ander bedrijf!

ik wil een zakelijke hypotheek ik wil investeren

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 5% - 6,5% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen Kom naar een van onze kennissessies

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogMogelijk Vastgoedfinancieringen biedt de invest...