Kantoren; wat gebeurt daarmee na corona?

Kantoren; wat gebeurt daarmee na corona?

Nederland heeft noodgedwongen het thuiswerken ontdekt. De kantoren staan daarom helemaal leeg. Veel bedrijven vragen zich af of deze kantoren nog wel nodig zijn. De centrale vraag is dan ook: wat gebeurt er met de kantoren na de coronacrisis? Luister naar de podcast ‘Vastgoed Gezocht’ en hoor meer over dit onderwerp.

Veel bedrijven waar Coen van Oostrom van EDGE (het voormalige OVG Real Estate) mee spreekt zeggen de kantoorruimtes na corona net zo hard nodig te hebben als daarvoor. Wel gaan de bedrijven het thuiswerken meer toestaan. “Wij verwachten wel dat er regionaal verschillen ontstaan,” stelt Van Oostrom. De verwachting is dat er steeds meer kwalitatief hoogwaardige kantoren naar de steden komen. Het aantal kantoorruimtes aan de randen van de steden neemt wel af. Dit is een stroming die voor de coronacrisis ook al te zien was. Van Oostrom stelt dat jong talent, in tegenstelling tot de oudere generatie, juist wel naar kantoor wil komen. Zij willen hier opgeleid worden in een fijn teamgevoel en het DNA van het bedrijf proeven. “Als bedrijven deze talenten thuis laten werken, stappen ze voor een tientje extra over naar de concurrent,” denkt ook projectontwikkelaar en voormalig vastgoedman van het jaar Maarten de Gruyter.

Luister de hele podcast

Transformatie van kantoor naar appartementen

Kantoren zullen zeker blijven, maar als bedrijven het niet redden of verhuizen zien we wel vaker dat kantoorpanden getransformeerd worden naar woningen voor de verhuur. Mooi voorbeeld van een transformatie is het verhaal van vastgoedbelegger Dominique de Wit. Midden in het centrum van Breda ligt een monumentaal pand. Waar eerst een kantoor in zat, komen verschillende luxe appartementen. De Wit vertelt daarover in deze podcast.

Transformatiefinanciering is bij Mogelijk snel geregeld

Dominique de Wit financierde de transformatie van zijn pand via Mogelijk. “Met een aanwezige en gedegen vastgoedkennis zien wij de kansen van vastgoed. Mogelijk verstrekt project- en transformatiefinancieringen met looptijden tussen de 3 en 36 maanden en leensommen van € 50.000, - tot € 10.000.000, - en een scherpe rente. U kunt uw aanvraag indienen door het doen van de quickscan. Binnen ons team van vastgoedspecialisten is veel gedegen kennis over projectontwikkeling aanwezig. We beoordelen projecten aan de hand van een aantal vaste gegevens waaronder zaken als de ligging, bestemming, vergunning en de gewenste leensom. Wij kunnen u binnen 48 uur een offerte aanbieden. We nodigen u vervolgens graag uit op ons kantoor te Breukelen om de offerte met u door te nemen. Het is fantastisch dat wij zo kunnen bijdragen aan het verwezenlijken van doelstellingen van vastgoedbeleggers”, aldus Frank van Moorselaar, vastgoedspecialist.

Doe nu de quickscan

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 5% - 6,5% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen Kom naar een van onze kennissessies

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogKantoren; wat gebeurt daarmee na corona?