Investeren in zakelijke hypotheken biedt zekerheid

Investeren in zakelijke hypotheken biedt zekerheid

Welke mogelijkheden heb je als je kapitaal hebt opgebouwd en dit in elk geval wilt behouden of laten groeien? Sparen en obligaties leveren niets meer op. Beleggen in aandelen, kan natuurlijk, maar dat kan risicovol zijn. En beleggen in vastgoed is een optie, maar het rendement staat onder druk door de huidige vastgoedprijzen. Ook moet je er maar net zin in hebben om gebeld te worden door je huurder dat de kraan lekt of de ketel het niet doet. Het Financieel Dagblad publiceerde een interview over dit onderwerp met Annemieke Schoonderwoerd, partner van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Sinds de oprichting in 2016 heeft Mogelijk Vastgoedfinancieringen voor bijna 150 miljoen euro aan zakelijke hypotheken gerealiseerd. Allemaal gefinancierd door private investeerders. Annemieke Schoonderwoerd, partner bij Mogelijk: “We groeien enorm. Veel van onze investeerders vinden kapitaalbehoud belangrijker dan maximaal rendement en voelen zich comfortabel bij het model van Mogelijk.” Omdat financieringen altijd één-op-één plaatsvinden, houden investeerders bij Mogelijk altijd controle over hun geld.”

Een-op-een financiering

“Wij matchen één investeerder aan één ondernemer die geld wil lenen. Dat is transparant en overzichtelijk.” Daarnaast beperkt de zogenaamde ‘peer-to-peer’ financiering het risico omdat er slechts twee partijen betrokken zijn. De investeerder krijgt zelf het eerste recht van hypotheek op het gefinancierde pand. “Dat is heel anders dan andere alternatieve financieringsmodellen zoals ‘crowdfunding’, waar per definitie veel kleine investeerders worden gebundeld voor het verstrekken van één lening. Hierdoor heb je als individuele investeerder veel minder grip.”

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 5% - 6,5% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen Kom naar een van onze kennissessies

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogInvesteren in zakelijke hypotheken biedt zekerheid