Betalen om extra af te lossen? Niet bij Mogelijk!

Betalen om extra af te lossen? Niet bij Mogelijk!

Pablo de Loor, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Ondernemers die via ons een zakelijke hypotheek afsluiten, kunnen gedurende de gehele looptijd boetevrij aflossen. En van deze mogelijkheid wordt geregeld gebruik gemaakt. Waar bij de bank vrijwel altijd boeterente moet worden betaald als je versneld wilt aflossen, is dit bij ons juist niet het geval. De vrijheid en flexibiliteit die wij ondernemers bieden is voor hen dan ook vaak een belangrijke overweging om te kiezen voor Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Loan to value daalt

Als de ondernemer over liquiditeit beschikt die hij niet nodig heeft in zijn bedrijfsvoering, is boetevrij aflossen een uitkomst. Vanaf het moment van aflossen dalen de maandelijkse lasten.  Voor de ondernemer is dit vaak een voordeel in de dagelijkse gang van zaken en voor de investeerder geldt dit eveneens. Het bedrag dat is geleend, daalt ten opzichte van de waarde van het zakelijk onroerend goed. De loan to value wordt lager en hiermee verkleint het risico. Voor beide partijen is dit dus voordelig.

Van boete geen sprake

Bij zakelijke hypotheken via een bank  moet naast rente ook het volledige bedrag worden afgelost. Indien men deze aflossing versneld wil doen, staat daar bij de bank een boete op. Dat is niet onlogisch, omdat de bank het geleende geld immers vaak ook van elders heeft aangetrokken. Bij Mogelijk is daarvan helemaal geen sprake. Bij ons leent de ondernemer via een hypothecaire akte rechtstreeks bij de investeerder en boetes zijn bij ons niet aan de orde.

Rendement hoger

In de praktijk zien we dus dat  geregeld gebruik wordt gemaakt van boetevrij aflossen. Neem bijvoorbeeld de vastgoedondernemer die zijn verhuurde onroerend goed via ons model heeft gefinancierd. Dit soort ondernemers lost graag en versneld af. Immers, op dat moment gaan de maandelijkse lasten naar beneden en wordt het periodieke rendement hoger. Het profijt is er dan dus onmiddellijk.

Minder gunstig voor de investeerder?

De gedachte zou kunnen opkomen dat onze investeerder niet blij zijn met versnelde aflossingen van hun leningen. Maar in het geval dat een ondernemer zijn hypothecaire lening volledig aflost, herplaatst Mogelijk de afgeloste leensom. De investeerder kan dan voor het door hem gewenste bedrag een nieuwe  aanvraag financieren. In de praktijk wordt in dergelijke gevallen binnen twee of drie weken weer geherfinancierd.

Lage aflossingscomponent

Mogelijk is een uitgesproken geschikt model voor ondernemers die onroerend goed willen financieren. Op onze website is direct te zien welke bedragen maandelijks aan rente en aflossing moeten worden voldaan. Met name de lage aflossingscomponent in dit bedrag spreekt vele ondernemers aan, horen we bij Mogelijk.

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 5% - 6,5% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen Kom naar een van onze kennissessies

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogBetalen om extra af te lossen? Niet bij Mogelijk!