Een pand financieren als ondernemer?

5 dingen die u als ondernemer moet weten als u een pand wilt financieren

Mogelijk financiert zakelijk vastgoed. Daarbij brengen we ondernemers en financiers bij elkaar. Private investeerders uit ons netwerk kunnen de zakelijke hypotheek van een ondernemer financieren. Overweegt u als ondernemer een pand te kopen en zoekt u een vastgoedfinanciering? Bekijk deze tips.

1. Beoordeel goed de waarde en de kwaliteit van het object.

Ga na wat waarvoor vergelijkbare objecten in de omgeving zijn verkocht. Kijk op kadaster.nl om extra informatie te verzamelen over het pand. Ga na wat de WOZ-waarde is en kwaliteitsaspecten als staat van onderhoud. Ook de ligging van het object is van belang bijvoorbeeld ten opzichte van uitvalswegen of openbaar vervoer.

2. De financieringsmarkt van zakelijke hypotheken is sterk veranderd.

Banken hebben minder interesse in het verstrekken van zakelijke hypotheken. Dit is een gevolg van wijzigingen in wet- en regelgeving. Zoekt u als ondernemer een zakelijke hypotheek, schrik dan niet meteen van een afwijzing van uw bank. Er zijn inmiddels goede alternatieven om uw zakelijke hypotheek te realiseren. Mogelijk Vastgoedfinancieringen opereert in deze markt. Wij maken vastgoed financieren makkelijk. Mogelijk financiert door heel Nederland, van grote stad tot klein dorp.

3. Eigen inbreng is bij een zakelijke hypotheek van belang.

Zoekt u een zakelijke hypotheek, dan is het belangrijk dat u zich realiseert dat elke geldverstrekker eigen inbreng vraagt. Deze eigen inbreng varieert tussen de 15% en 50% van de gewenste leensom.

4. Doorlooptijden verschillen enorm.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat doorlooptijden vanaf het moment van aanvraag tot realisatie van de zakelijke hypotheek enorm kunnen verschillen. Banken hebben over het algemeen een paar maanden nodig voordat ze de financiering geregeld kunnen krijgen. Bij alternatieve financiers kan het vaak wat sneller gaan. Mogelijk kan een zakelijke hypotheek al binnen een week vanaf de goedkeuring van de aanvraag realiseren.

5. De rente van een zakelijke hypotheek ligt hoger dan een hypotheek voor een particuliere woning.

Dit heeft te maken met het feit dat er minder geldverstrekkers zijn. Daarnaast zijn de risico’s van zakelijk vastgoed groter dan particuliere woningen. Bovendien kent zakelijk vastgoed een snellere afschrijving.

Financieren jullie mijn object? Doe de quickscan 

De zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom van € 50.000,- tot € 10.000.000,-. Dit geldt voor bedrijfspanden, winkels, kantoren, horecapanden, agrarische grond, project of transformatiepanden.

Doe de quickscan

Zakelijke hypotheek berekenen

Home5 dingen die u als ondernemer moet weten als u...