5 dingen die u als ondernemer moet weten als u een pand wilt financieren

1. Beoordeel goed de waarde en de kwaliteit van het object.

Ga na wat waarvoor vergelijkbare objecten in de omgeving zijn verkocht. Kijk op kadaster.nl om extra informatie te verzamelen over het pand. Ga na wat de WOZ-waarde is en kwaliteitsaspecten als staat van onderhoud. Ook de ligging van het object is van belang bijvoorbeeld ten opzichte van uitvalswegen of openbaar vervoer.

2. De financieringsmarkt van zakelijke hypotheken is sterk veranderd.

Banken hebben minder interesse in het verstrekken van zakelijke hypotheken. Dit is een gevolg van wijzigingen in wet- en regelgeving. Zoekt u als ondernemer een zakelijke hypotheek, schrik dan niet meteen van een afwijzing van uw bank. Er zijn inmiddels goede alternatieven om uw zakelijke hypotheek te realiseren. Mogelijk Vastgoedfinancieringen opereert in deze markt. Wij maken vastgoed financieren makkelijk. Mogelijk financiert door heel Nederland, van grote stad tot klein dorp.

3. Eigen inbreng is bij een zakelijke hypotheek van belang.

Zoekt u een zakelijke hypotheek, dan is het belangrijk dat u zich realiseert dat elke geldverstrekker een eigen geldinbreng vraagt. Deze eigen inbreng varieert tussen de 15% en 50% van de gewenste leensom.

4. Doorlooptijden verschillen enorm.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat doorlooptijden vanaf het moment van aanvraag tot realisatie van de zakelijke hypotheek enorm kunnen verschillen. Banken hebben over het algemeen een paar weken nodig voordat ze de financiering geegeld kunnen krijgen. Bij alternatieve financiers kan het vaak wat sneller gaan. Mogelijk kan een zakelijke hypotheek al binnen een week vanaf de goedkeuring van de aanvraag realiseren.

5. De rente van een zakelijke hypotheek ligt hoger dan een hypotheek voor een particuliere woning.

Dit heeft te maken met het feit dat er minder geldverstrekkers zijn. Daarnaast zijn de risico’s van zakelijk vastgoed groter dan particuliere woningen. Bovendien kent zakelijk vastgoed een snellere afschrijving.

Financieren jullie mijn object? Doe de quickscan 

Wilt u een zakelijke hypotheek om vastgoed te verhuren tussen € 50.000,- tot € 1.000.000,-? 
Doe vrijblijvend de quickscan en wij laten u weten of wij u kunnen financieren.

Doe de quickscan

Zakelijke hypotheek berekenen

Home5 dingen die u als ondernemer moet weten als u...

Weten of wij uw object kunnen financieren?

Doe vrijblijvend de quickscan (1 minuut) en hoor binnen 2 werkdagen welke leensom haalbaar is.